"Står vi som dengang sammen, kan også vi en dag – og måtte den komme snart – myldre ud i en glædesrus, når vi hører: Her er WHO," skriver denne debattør. Arkivfoto

Debat:

Her er WHO

Niels Dygaard, Møllebakken 12, 8660 Skanderborg

debat Da krigen sluttede i 1945, var jeg blot fire år og derfor for lille til at have mærket den tunge dyne af vrede og sorg, som i krigsårene havde sænket sig over landet, og også for lille til at have oplevet den berusende glædesfølelse, der fik folk til at strømme ud i gaderne, da de havde hørt Johannes G. Sørensen fra London meddele, at Montgomery havde oplyst, at de tyske tropper i Holland, Nordtyskland og Danmark havde overgivet sig.

I dag, hvor vi dagligt er vidner til, hvordan Corona-krigen udkæmpes, forstår jeg det til fulde, for mon ikke vi vil føle det samme måde og reagere ligesådan den dag, det lyder:

Her er WHO. I dette Øjeblik meddeles det, at Tedros Adhanom Ghebreyesus har oplyst, at Covid 19 i Nordvesttyskland, Holland og i Danmark har kapituleret.

Vi gentager: Tedros Adhanom Ghebreyesus har i dette Øjeblik meddelt, at Covid 19 i Holland, Nordvesttyskland og Danmark har kapituleret.

Står vi som dengang sammen, kan også vi en dag – og måtte den komme snart – myldre ud i en glædesrus, når vi hører: Her er WHO.

Publiceret 11 September 2020 14:00