Har flertalsgruppen i Skanderborg byråd ændret holdning til friplejehjem?

Jens Erik Sørensen, Byrådsmedlem

debat Venstre i Skanderborg byråd har stor interesse læst debatindlæg, indrykket af radikale venstre i Skanderborg byråd, hvor der luftes nye politiske toner fra flertalsgruppen i Skanderborg byråd, omkring et udbud i Galten eller Skanderborg omkring etablering af et friplejehjem. Der refereres til en budget aftale fra 2016 hvor Søndervang i Låsby skulle forsøges overtaget af en privat aktør og drevet som friplejehjem. Radikale og flertalsgruppen vil ikke støtte venstre i udbudsvilkår, som kunne være realiserbare for en seriøs køber, her nævner R V de danske diakoner og OK fonden.

Jeg har i et tidligere debatindlæg kaldt udbuddet af Søndervang for et ideologisk dække for modstanden mod friplejehjem i Skanderborg kommune.

Når vi i venstre læser dette debat indlæg, så er flertalsgruppen og R V nu for, etablering af friplejehjem. Der argumenteres for at der er økonomiske fordele for kommunen, ved drift og etablering af et friplejehjem. R V lover borgene at den evt. økonomiske gevinst ved et friplejehjem skal tilføres ældreområdet, dette er helt nye toner, R V har konsekvent stemt imod når der skulle findes finansiering til øget drift på ældreområdet, som følge af øget aktivitet i frit valg og på plejecentene.

R V skriver endvidere, at borgmesteren skal undersøge mulighederne for etablering friplejehjem i Galten eller Skanderborg. I artiklen skrives, flertalsgruppen er indstillet på at afhænde i kommunalt drevet plejecenter til en privat aktør, det kunne være Tjørnehaven i Galten, som står foran en renovering/udvidelse.

Venstre i Skanderborg venter nu på om der politisk handling bag R V udmelding, eller om det kun er fine ord trykt i en artikel.

Hvis flertals gruppen ønsker reelle politikske forhandlinger om udbud og etablering, er venstre i byrådet klar til at fremme muligheden for et friplejehjem i Galten.

Publiceret 11 September 2020 17:00