Debat: Peter Kjær til Ditte Jensen: Du laver en fejlslutning

Peter Kjær, byrådsmedlem (EL)

11. november 2019.

Så præcist kan der vel svares på spørgsmålet om, hvornår Enhedslisten sammen med byrådets øvrige partier gik ind i arbejdet med at skabe en ny struktur for skoler og dagtilbudsområdets. Det må jo være det, Ditte (Jensen, red.) tænker på, når hun siger, at Enhedslisten fører socialdemokratisk politik. Det må være selve det forhold, at vi overhovedet diskuterer skolestruktur med socialdemokratiet.

I Skanderborg er der byrådsstyre. Det betyder, at der til byrådet kommer en strøm af forslag fra udvalgene til hver ordinær byrådssamling. Til det seneste møde var der 4 forslag fra hvert af de to udvalg, jeg sidder i. Et af forslagene var netop forslaget til en ny struktur. I og for sig en ekspeditionssag, der skulle sende et forslag i høring. Når et forslag sendes i høring, er det for at give andre end politikerne lejlighed til at komme med input til den debat, der efter høringsperioden skal være i byrådet. Det er ikke meningen, at forslagene skal udsættes for flere timers debat før en høringsfase.

Når Ditte Jensen henviser til ”debatten om skolestrukturen”, så har hun lavet en fejlslutning, som jeg godt forstår, med tanke på den store betydning en ny skolestruktur kan få for lokalsamfundene rundt omkring i kommunen. Fejlslutningen består i at tro, at de lyttemøder, politikerne har deltaget i, var debatmøder. Det var det ikke! Tvært imod delte politikerne sig i mindre grupper, som hver for sig kunne rejse rundt i kommunen for at tale med og især lytte til de borgere, som kunne blive berørt af en ny struktur. På den måde kunne vi komme i kontakt med flest mulig, så vores diskussioner i udvalget kunne blive opkvalificeret.

Jeg har ikke meldt mig ud af en offentlig debat. Jeg har lyttet til Ditte og andre, og så har jeg deltaget i et udvalgsarbejde, hvor vi naturligvis har haft livlig intern debat, for at komme frem til en løsning på den opgave udvalget havde fået af byrådet. Opgaven hed: find 10 mio. på driften og mest mulig på anlæg.

Ditte Jensen kalder forslaget til en ny struktur for: ”Indstillingen om at lukke Bjedstrup Skole og Hylke Skole”. Det viser hvor meget det betyder for Ditte, men det afslører også, at hun ikke har blik for, at strukturændring har stor indvirkning rigtig mange steder i kommunen. Det kommer blandt andet frem i den store satsning på at gøre forholdene bedre for de mange skolebørn, vi har indenfor specialområdet.

Jeg har ladet mig fortælle, at hende Ditte ikke er så slem i virkeligheden, så jeg værdsætter Dittes elegante måde at pille mig ned på. Der findes næppe ret mange Enhedslistefolk, og da slet ikke af min grønne observans, der ikke har Socialdemokraterne som yndlingsaversion. Skulle der endelig peges på ringere mennesker, så måtte det vel blive de Radikale. Ifølge Trump-manualen er det altså her, der skal angribes.

Hvem ved? Måske er Ditte ikke en dansk Trumpklon og måske er jeg alligevel ikke en uselvstændig skødehund

Så jeg, ynkelige menneske, gemte mig angivelig i mor Trines skørter og turde, som den eneste i udvalget, ikke møde borgerne endsige tale med dem. Hvad der lige er gået galt den dejlige forårsdag, hvor ”Liv i landsbyerne” havde kaldt til møde i Bjedstrup, ved jeg ikke. Jeg sad sammen med et par udvalgskolleger og svarede på spørgsmål fra et par hundrede fremmødte og lyttede til deres ord. Jeg husker ikke, om Ditte var der. Måske var hun travlt optaget af at være formand for ”Liv i Landsbyerne”.

Og så skal der lige på Trumpvis afsluttes med et ærekrænkende slag, der ordentlig kan mærkes. Hun antyder simpelthen, at jeg bliver nødt til at låne argumenter af en radikal politikerkollega og så oveni købet af en kvindelig af slagsen – en skæbne, der for en opstyltet mansplainer er langt værre end den, der overgik kejseren uden klæder. Havde Ditte dog bare haft nok i at kalde mig en struds eller endog en skødehund.

Hvem ved? Måske er Ditte ikke en dansk Trumpklon og måske er jeg alligevel ikke en uselvstændig skødehund.

Publiceret 05 September 2020 09:30