Debat:

Liv og fællesskab i alle afkroge af en kommune er værdifuld kapital

Hanne Stender Damkjær, Fasanvej 5, Hørning

debat Politikerne i Skanderborg vil lukke skolerne i Hylke og Bjedstrup. I stedet skal der bruges penge på at bygge en helt ny skole i Ry.

Liv og fællesskab i alle afkroge af en kommune er også værdifuld kapital. Livet på landet er lige netop det, som nogen mennesker har brug for, når omverdenen ellers er travl og krævende. Lidt mere ro om børnene og de voksne kan gøre meget for sundheden. Måske er det en del af grunden til, at mange af kommunens borgere vælger at bo på landet.

Det liv der blomstrer frem i de mindre samfund er inspirerende for os andre. De viser andre veje end den, hvor hver familie lever sit eget liv bag ligusterhækken. vi har brug for nye generationer af voksne, der har øvet sig i fællesskab og nytænkning, og som samtidig måske har en indre ro, som de kan præge deres omgivelser med i en meget indviklet verden.

Derfor er det vigtigt at værne om landsbyskolerne, da de har stor sammenhængskraft for både børn og voksne på landet.

Pengene må kunne findes på anden måde. Måske kan der spares på analyser og konsulenter. Nogen gange virker det som om man ikke tør stole på sund fornuft, men absolut skal have et eksternt firma til at bruge 1/2 årsværk på en analyse.

Publiceret 27 August 2020 13:30