Debat: Borgerne skal ikke fejlinformeres

John Haarup Laursen, byrådsmedlem (DF)

Et stort tillykke til De Radikale Venstre med deres ide om, at der nu er indgået en aftale på skoleområdet, som medlemmer af Undervisnings- og Børneudvalget, samt Dansk Folkeparti, SF og de Konservative har kunnet støtte op om. Hvis de Radikale byrådsmedlemmer mener det, så har de ikke hørt efter i 'timen'.

Der er ikke indgået en aftale på skoleområdet. Der er lavet en aftale om at sende et forslag videre til Undervisning- og Børneudvalget, som så skal konfirmere dette, og sende det videre til Økonomiudvalget og efterfølgende til byrådet.

Det er ikke alt i forslaget partierne har været enige om, men man har givet og taget, og man har levet op til den beslutning, som alle partier var med til at tage ved budgetforhandlingerne i 2019, nemlig med at komme med et forslag til en ny skolestruktur

Vi er nødt til at holde os til fakta, og ikke fejlinformere borgerne - og uanset om De Radikale mener det der står, og eller de godt ved noget andet, så er det det, der bliver skrevet, der bliver læst af borgerne.

Vi har sagt det lige fra starten, at Dansk Folkeparti ikke vil lukke skoler

I Dansk Folkeparti har vi, ikke mindst i de to sidste byrådsperioder, været kendt for at kunne arbejde på tværs af partierne i byrådet. Det vil vi også meget gerne forsætte med fremover, men det er en udfordring, når byrådskollegaer på denne måde bringer andre i miskredit.

Det er værd at bemærke, at vi i følgegruppen, Dansk Folkeparti, SF og De Konservative, ikke sad med ved bordet, da Undervisnings- og Børneudvalget skulle træffe afgørelsen om, hvad der skulle sendes videre til Økonomiudvalget. Hvad udvalget har valgt at sende videre har vi ikke haft nogen indflydelse på, og kan dermed heller ikke tage ansvaret - selvom der er nogen, der mener noget andet.

Vi har sagt det lige fra starten, at Dansk Folkeparti ikke vil lukke skoler. Men vi ville meget gerne være med til at tage vort ansvar for, at der blev lavet et forslag til udvalget - det har vi gjort, men vi har ikke været med til at lave en aftale om en ny skolestruktur i kommunen.

Publiceret 25 August 2020 10:00