Pressefoto

Pressefoto

Debat: Hvem bliver borger nr. 1.000 i Stjær?

Marie Hulgård, Enebærvej 1, Stjær

Debat I Stjær har vi Preben. Preben er en stork, som besøger de huse i byen, hvor en lille ny Stjærborger er kommet til verden. Og når man er Preben, er der ikke noget med at hvile på laurbærrene, for der er mange huse, der skal besøges i Stjær for tiden. Faktisk bliver der født så mange børn, at vi forventer snart at sige velkommen til borger nr. 1000 i Stjær! På bare to år har vi fået 50 nye Stjærborgere og med de nye udstykninger, der i år skal behandles politisk, vil endnu flere snart være på vej.

Men hvorfor Stjær?

De fleste børnefamilier vælger Stjær, fordi den opfylder 4 vigtige kriterier:

1) God geografisk placering

2) Vuggestue/børnehave

3) Indkøbsmulighed

4) En god skole 0.-9. klasse

Det er en cocktail, der sikrer vækst i Stjær. At man så får gode fællesskaber, en innovativ boldklub, en aktiv borgerforening og et fantastisk landsbysammenhold med i købet, er bare yderligere en bonus. Den nuværende Stjærskole blev bygget i 1981, men allerede dengang ønskede daværende Galten Kommune at få Stjærs elever til Galten, fordi de ikke mente, at børnetallet ville blive oppe. Heldigvis kæmpede de lokale dengang som nu og fik skolen bygget. Og ikke alene blev børnetallet oppe – det steg faktisk, så man var nødt til at bygge til for at huse alle eleverne.

I dag har Stjærskolen 220 elever, og er en af de skoler i Skanderborg Kommune, der præsterer bedst på en række faktorer. Derudover er det en skole med internationale relationer for de ældste elever, stærke traditioner for relationer på tværs af klassetrin samt en værdiskabende forankring i lokalsamfundet. Skolen er vores omdrejningspunkt. Den er hjertet i drømmen om Stjær Kulturkraftværk, hvor skole, vuggestue, børnehave, idrætsfaciliteter, kulturlokaler og forsamlingshus skal smelte sammen og sikre, at vi udnytter alle ressourcer, lokaler og kompetencer bedst muligt.

Stjær har brug for Stjærskolen 0.-9. klasse, så giv os muligheden for at vise, hvordan en landsbyskole kan bidrage som en del af løsningen på Kommunes udfordringer på skoleområdet!

Mens vi venter på afgørelsen, flyver Preben videre til næste hus for at sige tillykke og velkommen til endnu en Stjærborger….

Publiceret 13 August 2020 09:00