Debat: Et systemskifte i 2021 er en reel mulighed

DF lancerer ønske vdr. Venstres borgmesterkandidat

Byrådsmedlemmer for Dansk Folkeparti i Skanderborg:Martin Frausing Poulsen, John Haarup Laursen og Kjeld Jensen

I slutningen af august skal der findes en borgmesterkandidat for Venstre. Et valg, der helt og holdent bestemmes af Venstres medlemmer. Set med blå briller håber vi, at Venstres medlemmer vælger en spidskandidat, der reelt ønsker et samarbejde i blå blok, og som kan samle, ikke splitte. 'Historien skræmmer'.

For første gang i mange år er der nemlig en reel sandsynlighed for, at den kommende borgmester skal findes i Blå Blok. Rød Blok er ved at gå op i limningen, ikke mindst efter at Alternativet har meldt sig ud af flertalsgruppen, Enhedslisten stiller til stadighed mere og mere urealistiske 'krav', og Radikale stemmer ofte imod tiltag, der relaterer sig til en værdig ældrepleje. Det sidste sætter streg under splittelsen i Rød Blok.

Hertil kommer, at Skanderborg Kommunen er økonomisk udfordret, og at der i årene fremover skal findes rigtig mange penge til blot at holde skuden sejlende. Hvor de penge skal komme fra, skal blandt andet afgøres ved de kommende budgetforhandlinger. I den forbindelse glæder vi os over, at der ikke er reelt udvalgsstyre i Skanderborg Kommune, for på det område, som Socialudvalget har ansvaret for, kan vi desværre konstatere, at økonomien sejler.

Et systemskifte er en reel mulighed, men det kræver omtanke.

Publiceret 07 August 2020 16:00