Debat:

Vi har brug for klarhed over samarbejdsproblemer på hospitaler

Udsendt på vegne af Venstre i Region Midtjylland, Erik Poulsen

DEBAT Venstre i Region Midtjylland er tilfredse med, at der nu er igangsat en undersøgelse af samarbejdsproblemerne i Hospitalsenhed Midt.

"Venstre konstaterer, at samarbejdet ikke er normalt, for så ville man kunne ordne sagerne via de normale samarbejdsfora som MED-organisationen. Der må være noget, vi ikke ved, og det har vi brug for at få klarhed over. For os er det vigtigt, at det sker hurtigt, så vi kan få ro på samarbejdsforholdene i Hospitalsenhed Midt. Vi er derfor tilfredse med, at vi får en tilbagemelding fra en ekstern konsulent om forholdet mellem ledelse og medarbejdere allerede inden sommerferien," siger Carsten Kissmeyer, gruppeformand for Venstre i Region Midtjylland.

Venstre havde bedt regionsrådets forretningsudvalg om at iværksætte en hurtig, ekstern vurdering/evaluering af samarbejdsforholdene i Hospitalsenhed Midt, der blandt andet omfatter regionshospitalerne i Viborg og Silkeborg.

Forretningsudvalget besluttede tirsdag, at der iværksættes et forløb i Hospitalsenhed Midt med fokus på Regionshospitalet Silkeborg og Børn & Unge på Regionshospitalet Viborg for at styrke samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere. Der vil blive tilknyttet en ekstern facilitator til processen. Der vil blive givet en første status til forretningsudvalget før sommerferien.

Publiceret 30 May 2020 07:00