2. Viceborgmester Martin Frausing Poulsen. Pressefoto

2. Viceborgmester Martin Frausing Poulsen. Pressefoto

Ingen signalforvirring, men sandheden er ilde hørt...

'Utak er verdens løn, hedder et gammelt ordsprog, og det er lige netop, hvad der er tale om her', mener DF's Martin Frausing Poulsen

Martin Frausing Poulsen, 2. Viceborgmester, Låsbyvej 111, Veng, 8660 Skanderborg

debat Tak til Jens Erik Sørensen for et underholdende læserbrev under overskriften 'Politisk signalforvirring fra Martin F. Poulsen'. Utak er verdens løn, hedder et gammelt ordsprog, og det er lige netop, hvad der er tale om her. Forklaringen til borgerne er, at jeg i bedste henseende reddede Venstre fra endnu et politisk selvmål, så der er ikke tale om signalforvirring.

Sagen er den, at Venstre gerne ville tage afstand fra udligningsreformen og sågar kunne tilsluttet sig annonceteksten, efter at byrådsmødet var suspenderet, og man internt i Venstre var nået til enighed. Herefter meldte Venstre tilbage med et ultimativt krav om, at man ville bestemme overskriften: 'Mette Frederiksen gør Skanderborg Kommune til en af landets fattigste kommuner.'

Jeg var nok den skarpeste kritikker af Mette Frederiksen, men ultimative trusler, som dem Venstre kom med, hører ikke hjemme i en byrådssal, og derfor fremsatte jeg et andet forslag i håbet om, at Venstre ville være med. Det ville de desværre ikke. Venstre kunne lige så godt have foreslået overskriften: 'Mette Frederiksen og Jakob Ellemann-Jensen gør Skanderborg Kommune til en af landets fattigste kommuner'. Det er der, vi er endt!

Alle partier i Skanderborg Byråd, har så vidt jeg ved, brugt masser af tid på at påvirke de respektive udligningsreformforhandlere. Så fint med Jens Erik Sørensens selvros til Venstre. Jeg vil gerne udtrykke min tak til alle de partier i byrådet, der har kæmpet Skanderborg Kommunes sag.

Jeg vil dog henstille til, at Jens Erik Sørensen holder sig til sandheden, når der bruges tal. Venstre har ikke fået den årlige regning til Skanderborg Kommune ned fra 75-80 mio. kr. til 43 mio. kr. Det rigtige tal var 55 mio. kr. Jeg vil dog fortsat ikke takke Venstre for, at de er gået med i forliget og lade borgerne i Skanderborg hænge på regningen.

I Dansk Folkeparti tager vi ansvar, men det Venstre på Christiansborg har været med til er direkte uansvarligt og uanstændigt. Hellere stå udenfor, end ikke kunne se sig selv i øjnene. Nu skal vi til at rede trådene ud i Skanderborg, så får vi se, om Venstre vil tage ejerskab for en løsning uden forringelser i kernevelfærdsområderne.

Objektivt set mener jeg, at det er Venstre, der er på slingrekurs, for der er vist ikke andre partier i byrådet, der kan gøre udligningsreformen med dens økonomiske konsekvenser til en god nyhed, jf. Anders Rosenstand Laugesen, der gør udligningsreformen til: 'En rigtig god nyhed til alle borgere i Skanderborg Kommune.....'.

Publiceret 13 May 2020 08:42