Venstres Jens Erik Sørensen mener ikke, den kritik, som Dansk Folkepartis Martin Frausing Poulsen retter mod partiet i forhold til den indgåede aftale omkring ny udligningsmodel, er rimelig.

Venstres Jens Erik Sørensen mener ikke, den kritik, som Dansk Folkepartis Martin Frausing Poulsen retter mod partiet i forhold til den indgåede aftale omkring ny udligningsmodel, er rimelig.

Debat:

Politisk signal forvirring fra Martin F. Poulsen

Venstre i Skanderborg har brugt mange timer på at påvirke folketingspolitikere, for at få de værste urimeligheder fjernet i det udligningsforslag, der oprindeligt blev fremlagt, understreger Jens Erik Sørensen (V)

Jens Erik Sørensen, byrådsmedlem for venstre i Skanderborg

debat Martin F. Poulsen rejser i et debat indlæg kritik af statsministeren over den nye udligningsreform, som er vedtaget. En kritik, som venstre foreslog i byrådssalen, skulle udtrykkes i en annonce foreslået af Martin F. Poulsen.

Venstres forslag til tekst, kunne Martin F. Poulsen ikke støtte, men når kritikken kommer fra Martin F. Poulsens egen pen, er det åbenbart acceptabelt. Martin F Poulsen skylder borgerne i Skanderborg en forklaring på denne slingrekurs.

I samme debat indlæg er der en samlet kritik af forligspartierne, herunder også venstre. Martin F. Poulsen undlader at informere læserne om, at det oprindelige forslag fra regeringen, ville koste Skanderborg kommune 75 – 80 mil. ved fuld indfasning iflg. beregninger fra økonomistaben i Skanderborg kommune.

Det forlig som venstre og forligspartierne har vedtaget, betyder desværre at Skanderborg mister 43 mil. Et forlig vi i Skanderborg kun kan være skuffede over, men som med Venstres forbliven ved forhandlingerne er næsten en halvering i forhold til regeringens oprindelige forslag.

Vi har fra Venstre i Skanderborg brugt mange timer på at påvirke Venstres forhandlere for at få de værste urimeligheder fjernet i det udspil, som regeringen oprindeligt fremlagde. Et politisk forlig er det muliges kunst.

Venstre i Skanderborg har kun ros til venstre folketingsmedlemmer, som har forhandlet dette forlig. Martin F Poulsens partifæller på Christiansborg, har kun bidraget til forliget, ved at forlade forhandlingerne, men for Martin F Poulsen og partiet, syntes muligheden for kunne kritisere vigtigere, end at tage politisk ansvar.

Publiceret 12 May 2020 14:15