Mira Issa Bloch. Pressefoto

Mira Issa Bloch. Pressefoto

Debat: Det var det her vi sagde og mere til

Mira Issa Bloch, byrådsmedlem og folketingskandidat for Å

Alternativet støttede som de eneste ikke indstillingen fra økonomiudvalget om at nedsætte kvalitets standarterne for psykiatri og handicap. Vi har en psykiatri, som gennem de sidste mange år er blevet skåret ind til benet og som jeg oplever ikke fungerer optimalt.

Vi sagde ja til regnskabet, selvom vi hellere så mindre penge til anlæg og mere til drift. I Alternativet vil vi altid prioritere drift over anlæg. Varme hænder over mursten.

Kæmpestort 'JA' til udskiftning af elpærer og fremrykning af anlægs investeringer, som særligt var cykelstier og til tomgangsregulativ. Det er gode forslag, som alle gavner vores miljø og klima.

Vi sagde et lille ja til at sende boliger ved banegårdpladsen i høring. Hvis den havde været til endelig beslutning i byrådssalen som den ser ud nu, havde vi stemt nej. Vi er i Alternativet generalt imod alle de 'for' høje bygninger der er mere eller mindre i gang i kommunen. Det er til gene for mange naboer, og det er ofte grimt fordi det ikke passer ind i højden, med husene omkring.

Vi godkendte kvalitets rapporten på daginstitutionsområdet og anderkende, at den er lavet involverende spændende og nytænkende måde. Det er dog tydeligt, det er noget helt andet, Å ønsker for vores daginstitutioner, end jeg generalt oplever det øvrige byråd vil.

Generalt er rapporten gennemsyret af ord som, læreplaner, læringsmiljøer, livsmestring i leg og læring, stærke dagtilbud og læring kvalitet i daginisttutonerer. I Alternativet synes vi, at børn skal have lov til i højere grad bare at være, og at legen er et mål i sig selv. Vi har generelt for meget fokus på præstation i vores samfund og med et særligt fokus på leg og læring i daginstitutioner ligger vi et pres allerede i børnehaverne

I forhold til punktet om Coronakrisen sagde jeg, at jeg syntes politikerne skulle have været mere inde over end tilfældet har været. I andre kommuner har man eksempelvis haft to ugentlige møder med gruppe forpersoner fra partierne. Møder hvor politikerne også havde indflydelse. De få møder, vi har haft har kun heddet og været orienteringsmøder. Til sidst roste jeg dog kriseledelsen og vores ansatte for deres store indsats. Det fortjener de.

Publiceret 12 May 2020 06:00