Lyt til os igen, lyder Bodil Hvelplunds appel til politikerne. Arkivfoto

Lyt til os igen, lyder Bodil Hvelplunds appel til politikerne. Arkivfoto

Debat: Bjedstrup skole - nu ikke igen

Bodil Hvelplund, Bjedstrup, Bjedstrupvej 9A, 8660 Skanderborg

Debat Kommunen er kommet med et oplæg til en ny skolestruktur, som igen truer Bjedstrup Skole og de andre landsbyskoler på livet, fordi der skal spares. Men er det virkelig den vej, politikerne vil gå?

For 33 år siden flyttede vi fra Århus til Svejstrup. Vi havde fået vores første barn og ønskede at vore børn skulle vokse op i et landsbymiljø, hvor der var en lille velfungerende skole.

På det tidspunkt oplevede vi som nu, at rigtig mange unge mennesker flyttede til området og pludselig, da vores ældste barn skulle starte i skole, besluttede politikerne, at de ville lukke Bjedstrup skole. Det var 1992.

Heldigvis viste styrken, sammenholdet og engagementet sig også på det tidspunkt at være stærkt, netop fordi skolen er så afgørende for at opretholde et levende, sundt og givende fællesskab.

På en uge fik vi omgjort beslutningen og politikkerne valgte at trække beslutningen tilbage.

Det var en fantastisk oplevelse og noget vi, der var med, aldrig glemmer. Det gav os en tro på det lokale demokrati, og at politikerne var villige til at lytte til vores velbegrundede argumenter. Vi fortalte det til venner og familier, og alle lyttede med respekt til vores fortælling, hvilket nok handlede om, at ikke mange havde gode erfaringer med at få politikere til at indse, at den beslutning, de havde truffet var forkert.

Derfor håber vi inderligt, at I også denne gang lytter til os i landsbyerne.

Engagement, sammenhold og fællesskab er kendetegnet ved vore landsbyer. Det er grundstammen i et sundt demokrati og det er vigtigt at værne om, for uden det er vi et sårbart samfund.

Vi har tre børn der alle har gået på Bjedstrup skole. Vores ældste søn er netop flyttet tilbage til området for at hans to børn kan starte på Bjedstrup skole.

Publiceret 27 March 2020 14:00