Debat: Svar til Lene Bang

Man kan altså ikke selv vælge det forum, man vil brokke sig i

Kære Lene Bang.

Jeg har svært ved at forstå, at du mener, at jeg forsøger at undertrykke ytringsfriheden, fordi jeg har kritiseret den måde, hvorpå Byrådets spørgetid blev brugt ved et byrådsmøde. Og jeg tror, at du misser min pointe.

Byrådets spørgetid er beregnet til, at borgere, deraf navnet, kan stille spørgsmål til byrådet og få svar. Og det fik den gruppe, der protesterer mod udrulningen af 5G også - selv om flere af spørgsmålene var 'kuriøse' og afslørede, at man ikke har sat sig ind i, hvordan det politiske samfund er skruet sammen. Det gælder fx spørgsmålet: Er implementeringen af 5G en politisk beslutning i Skanderborg Kommune? Her burde spørgerne vide, at Skanderborg Kommune ikke kan undslå sig Folketingets beslutning.

Men: Diane Vincentz gad ikke engang læse sine egne spørgsmål op, selv om hun blev opfordret til det af borgmesteren. I stedet kastede hun sig to gange ud i længere taler om problemerne med 5G - blandt andet med henvisninger til forskellige forskningsresultater (som kom til at stå uimodsagt). Dermed blev spørgetid til propagandatid. Og uanset, hvad man synes om 5G eller andre problematikker, så er Byrådets spørgetid ikke et forum for sådan en ageren. Det er det, der er min pointe.

Som borger har man naturligvis ret til at blive hørt. Men man kan altså ikke selv vælge sit forum, finde 'ølkassen' frem og så gå i gang.

Publiceret 15 March 2020 10:00