Skanderborg Gymnasium står nu i den situation, at man ikke kanoptage alle de unge, der har søgt gymnasiet som deres første prioritet. Arkivfoto

Skanderborg Gymnasium står nu i den situation, at man ikke kanoptage alle de unge, der har søgt gymnasiet som deres første prioritet. Arkivfoto

Debat:

Hvorfor skal unge skanderborgensere sendes til Aarhus gymnasier mod deres vilje?

Steen Thomsen, regionsrådsmedlem for DF, Sundgårdsvej 22, 8700 Horsens

Et flertal i regionsrådet har desværre endnu engang nedsat antallet af klasser på Skanderborg Gymnasium - for andet år i træk.

Så nu må Skanderborg Gymnasium nøjes med 8 klasser svarende til 236 elever. Men dugfriske tal viser, at gymnasiet har modtaget 268 førsteprioritetsansøgninger, hvoraf ca. 260 bor i kommunen.

Så med kapacitetsloftet vil regionsrådet nu sende unge fra Skanderborg ind på gymnasier i Aarhus, selvom de unge har valgt det lokale gymnasie i Skanderborg.

Det er tåbeligt og arrogant overfor både gymnasiet og for de unge ansøgere.

Specielt, når udvalgsformanden på regionsrådsmødet lovede, at unge fra Skanderborg kommune kunne komme på det lokale gymnasium, hvis de blot skrev dette på som førsteprioritet.

I kølvandet på de mange ansøgninger til Skanderborg gymnasium har vi i Dansk Folkeparti nu indsendt et ændringsforslag om at Skanderborg gymnasium fortsat kan have 9 klasser, så alle unge fra Skanderborg kommune kan få deres 1. prioritetsønske om at komme på det lokale gymnasium opfyldt.

De skal ikke sendes til Viby mod deres vilje. Og så kan udvalgsformanden tilmed opfylde sit løfte til skanderborgenserne.

Publiceret 10 March 2020 20:30