Debat: Lukning af Stjærskolen kan ramme boldklub hårdt

En lukning af udskolingen på sigt vil medføre, at resten af Stjærskolen vil blive tvunget til at dreje nøglen om, lyder frygten

Af Maria Flyger

Min familie og jeg følger anspændt med i debatten/udviklingen omkring den eventuelle lukning af udskolingen på Stjærskolen.

Vi flyttede til Stjær i 2008 – blandt andet fordi byen opfyldte vores ønske/krav om en velfungerende skole (0-9. klasse). Stjærskolen er byens omdrejningspunkt. Brugsen, boldklubben og andre foreninger er afhængige af, at skolen består.

Vi frygter, at en lukning af udskolingen på sigt vil medføre, at resten af Stjærskolen vil blive tvunget til at dreje nøglen om. Hvilken by er Stjær så?

Jeg forstår ikke, at kommunen overhovedet kan overveje at lukke udskolingen på en skole, som ligger nr. 15 ud af 803 folkeskoler i Danmark målt på karaktergennemsnit, og som i øvrigt scorer højt på vigtige forhold som kvalitet, trivsel og faglighed.

Min frygt er, at en lukning af udskolingen vil medføre, at den ellers så velfungerede boldklub i Stjær vil få svære betingelser for at overleve, idet boldklubben er drevet af mange frivillige kræfter, herunder en del unge hjælpetrænere fra udskolingen. Eleverne i udskolingen vil i stedet for at fungere som rollemodeller for de yngre klasser nu skulle bruge deres tid i en bus til og fra skole, hvor de på den nye skole vil få en ny omgangskreds og formentlig vælge at gå til sport eller lignende tæt på den nye skole. Spild af de unges tid, hvis I spørger mig.

Min frygt er, at en lukning af udskolingen vil medføre, at den ellers så velfungerede boldklub i Stjær vil få svære betingelser for at overleve

Jeg deltog som en af de ca. 360 fremmødte ved borgermødet på Stjærskolen den 4. februar. Den dag blev jeg stolt. Stolt af skolen og af udvalget, som har lagt mange frivillige kræfter og arbejde i et oplæg omkring bevarelse og endda forslag om udvidelse af udskolingen på Stjærskolen.

Vi brokker os ikke over politikernes beslutning, men kommer derimod med et kvalificeret forslag til en mere fornuftig løsning. Et forslag som kan gavne; lad flere unge mennesker komme til Stjærskolen og få en bid af kagen. Stjærskolen har så meget at byde på, så hvorfor ikke lade flere få glæde af det?

Jeg har for nylig selv stået i en situation, hvor jeg flyttede fra Stjær på grund af skilsmisse, og hvor jeg skulle tage stilling til, om min søn (3. klasse) skulle fortsætte på Stjærskolen, eller om han skulle flytte til en skole i Hørning, hvor jeg havde bosat mig.

Valget var nemt. Min søn skulle selvfølgelig blive på Stjærskolen, hvor han trives, er tryg, har gode kammerater og bliver udfordret fagligt. Det sammenhold, der er på Stjærskolen og i hele byen for den sags skyld, er uden tvivl køreturen til og fra Hørning værd.

Publiceret 04 March 2020 19:00