Onsdag 18. marts kl. 19 inviterer borgerne i Herskind til stort debatmøde om den nye skolestruktur i Hallen. Privatfoto

Onsdag 18. marts kl. 19 inviterer borgerne i Herskind til stort debatmøde om den nye skolestruktur i Hallen. Privatfoto

Debat:

Vi ka' det allerede i Herskind, Skivholme og på Herskind Hede

18. marts bliver afholdt stort debatmøde kl. 19.00 i Herskindhallen

Tina Thybo Sørensen, Hedevej 13, Herskind, 8464 Galten

Ikke et ord om skolestruktur i dette skrift, men en masse om Kommune 3.0 og om et helt specielt sammenhold, der er guld værd.

Skanderborg Kommune har hyret mange konsulenter igennem nogle år og uddannet de ansatte i at implementere Kommune 3.0. Et fælles mindset, der skal bringe os alle tættere på hinanden og ruske op i følelsen af ’dem og os’, og motivere enhver til at gøre en ekstra indsats uden skelen til, hvad man her og nu får ud af det, men til fælles glæde.

Hos os har vi et ganske særligt og rummeligt fællesskab, der favner alle aldersgrupper og minoriteter. Fællesskabet bekræftes og forstærkes konstant, fordi vi vil det. Når vi holder sommerfest i Herskind Boldklub er teltet fyldt op til bristepunktet med glade, åbne og idérige borgere.

Vores Folkekøkken i Herskind Forsamlingshus har 110 medlemmer, der spiser sammen 1 gang om måneden igennem 34 år. Torsdagscafé bringer i gnsn. 40 borgere sammen til eftermiddagskaffe/aftensmad.

Quindeaften i forsamlingshuset må melde helt udsolgt og lukke for flere tilmeldinger mindst en uge før arrangementets afvikling. I skolen hjælper de ældre elever med at passe de små i institutionen og eleverne har deres eget redaktionslokale og laver Herskindskolen News.

Børnehaven- og vuggestuens frokost produceres af udviklingshæmmede fra Hertha, som står i institutionens køkken og tilbereder det, og de medbringer frisk mælk fra eget Herthamejeri. Hertha er et levefællesskab for udviklingshæmmede, og der bor ca. 160 borgere. De inviterer til teaterforestillinger, til musiske oplevelser og har flere små butikker, f.eks. en bager og en guldsmed.

Vi har vores helt eget blad, Herskindsigt.

Og store firmaer f.eks. Torben Svendsen, TLM Herskind og , KRAN Elektro. De bidrager med både arbejdskraft og penge til lokalsamfundet. Mange af de unge i området arbejder for firmaerne, når de kommer fra skole. De unge fylder godt her, både i idrætsforeningen og hos firmaerne. De lærer at bringe den særlige "Herskind-Skivholme ånd" videre, lærer at stå sammen og arbejde for sagerne, og de ved hvad det drejer sig om.

Begge mine døtre er flyttet tilbage hertil, efter de er blevet voksne. Årsagen er lysten til at være med i dette fantastiske fællesskab. Fornemmelsen af sammenhold giver også kampånd, og følelsen smitter af . De 25 pct. flere nye borgere, der er flyttet til vores område på 10 år, føler det hurtigt og lærer det let.

Sjovt og dejligt at mærke at de hopper lige ind i bestyrelsesposter, melder sig som frivillige og bærer ånden videre. Vi vil hinanden og bidrager hvor vi kan. Vi har ikke haft brug for konsulenter til at lære os Kommune 3.0. Vi ka' det – og I bør lære af os, og hjælpe til at bevare os. Vi er specielle, og vi er guld værd for samfundet.

Støtteforeningen i skolen har let ved at skaffe frivillige, straks står der 20 klar til at hjælpe. Sådan har det altid været. Vi har selv bygget og betalt vores omklædningsfaciliteter i forbindelse med Herskindhallen, og sørme også de fine kantinefaciliteter. Alt bygget i gode materialer og fine mursten, af borgerne selv.

Kom da for resten op og se de lokaler, vi selv har bygget ved hallen, når der den 18. marts bliver afholdt stort debatmøde kl. 19.00.

Publiceret 27 February 2020 16:30