Borgerne i Stjær kæmper for deres udskoling. Her er det Mette Brandi Bukballe, der samler underskrifter ind. Arkivfoto: Grethe Bo Madsen

Borgerne i Stjær kæmper for deres udskoling. Her er det Mette Brandi Bukballe, der samler underskrifter ind. Arkivfoto: Grethe Bo Madsen

Debat:

Beslutninger skal foretages på et veloplyst grundlag

Jacob og Line M. Lindgren, Storringvej 5 D, Storring, 8464 Galten

Debat Kære byrådspolitiker i Skanderborg Kommune

Det er med stor undren, at vi som indbygger i Storring med børn på Stjærskolen, erfarer jeres overvejelser omkring udskolingen på Stjærskolen.

Vi havde gjort vores forarbejde godt, inden vi i 2005 valgte at bosætte os, i Storring. Fornuftige busforbindelser til Århus, Silkeborg og Skanderborg. Kort afstand til motorvejstilkørsel. Fornuftig afstand til butikker og indkøb i Galten, Skovby og Stjær.

En skøn børnehave, i naturskønne omgivelser i Storring, dagplejere i både Stjær og Storring og ikke mindst en god skole i Stjær for 0.-9. klasse.

Og skulle der ikke være mulighed for en god skolegang i Stjær helt til 9. klasse, ja, så går skoledistriktsgrænsen omkring motorvejen, nogle hundrede meter væk fra vores hus, med en god cykelsti det meste af vejen til Skovbyskolen. Hvis det bliver for surt at cykle hele vinteren, så går der skolebus til begge skoler.

Jow, vi havde tænkt det hele igennem for at skabe gode rammer for vores kommende familie. Vi var så heldige at få to børn. En pige, som nu er 9 år og går i 3. klasse på Stjærskolen og en dreng på 7 år i 1. klasse på Stjærskolen.

Vi har, sammen med mange andre borgere i Storring og Stjær, gået fra dør til dør de seneste uger for at samle underskrifter til bevarelse af udskolingen på Stjærskolen.

Vi er blevet mødt med en enorm opbakning! Alle der var hjemme skrev straks under, på nær ganske få. Indbyggerne i Stjær og Storring, er nemlig ligesom os, enormt forundret over, at I som byrådspolitikkere i Skanderborg Kommune kan finde på at overveje at flytte udskolingen, fra en så velfungerende skole som Stjærskolen.

Argumenter, som det kræver to spor for at have kvalitet, holder simpelt hen ikke!

Hvis I har fulgt lidt med og læst med i de lokale medier på det seneste, så er der vist ingen tvivl om at Stjærskolen og udskolingen er meget velfungerende.

Vi håber ikke det er nogen overraskelse for jer, at Stjærskolen lå bedst med afgangseksamenskaraktererne i hele Skanderborg Kommune og nr. 15 på landsplan, ud af 803 skoler. Trivslen er også rigtig fin og det samme er linjefagsdækningen.

Beslutninger skal foretages på et veloplyst grundlag.

Vi ville have forståelse for jeres beslutning, hvis Stjærskolens udskoling var dårligt fungerende, med hensyn til kvalitet/læring/karakter/lærer/trivsel/arbejdsmiljø/elevtal. MEN! Her er det jo det modsatte.

Hvorfor ødelægge noget der fungerer så godt? Og samtidigt lade eleverne sidde og rasle længe i en bus hver eneste dag i 3 år. Vores børn vil skulle med bussen fra Storring kl. 06.27 for at kunne være på en skole i Skanderborg kl. 07.50.

Alternativt vil de kunne starte cyklen herhjemme og på 15 minutter nå enten Stjærskolen eller Skovbyskolen. På den måde vil de kunne få mere motion ind i hverdagen og energi til at dyrke sport om eftermiddagen – måske endda være træner for de mindre elever, inde for en af de mange sportsgrene som Idrætsforeningen i Stjær tilbyder.

I øjeblikket nyder vi, at børnene kan sendes fra SFO og klubben til sport i Stjærhallen ved 15/16-tiden. En skøn mulighed for travle børnefamilier, så børnene har været til sport og ikke har haft en lang SFO-dag, når man henter dem efter arbejde.

Hvis udskolingseleverne ryger til Skanderborg, begynder de, med stor sandsynlighed, at dyrke sport der eller ikke kan nå hjem til træner-gerningen i Stjær pga. lang transporttid efter en lang skoledag.

Publiceret 04 February 2020 15:00