Anne Heeager.

Anne Heeager.

Debat: Ærgerlig sologang af Venstre i børnehavesag

Radikales Anne Heeager forstår ikke Venstres ageren i sagen om fremrykningen af et børnehavebyggeri i Hørning

Anne Heeager, byrådsmedlem for Radikale Venstre

Venstre ville ikke! Derfor faldt indstillingen om at fremrykke byggeriet af en ny børnehave i Hørning på årets sidste byrådsmøde. En fremrykning som alle andre partier i byrådet kunne bakke op om, og som kunne have gjort det muligt at sammentænke opførelsen af børnehaven med den nye skole i Hørning. Noget som forældre og personale gentagne gange har ytret ønske om. Herudover ville et samtidigt byggeri af skole og børnehave reducere udgiften med ikke mindre end 11-14 mio. kroner som følge af stordriftsfordele.

Jeg forstår det simpelthen ikke! Og det er fortsat uklart for mig, hvorfor Venstre ikke kunne bakke indstillingen op.

I første omgang var Venstre med på at fremrykke byggeriet af børnehaven på den betingelse, at kommunens kassebeholdning kunne klare det. Dette, bekræftede kommunens økonomichef, var tilfældet. Så talte Venstre på byrådsmødet om usikkerheder i forhold til prognoserne for væksten i børnetallet i Hørning - mens alle så måbende til! Endvidere henviste Venstre til, at der også er pres andre steder i kommunen, og at byrådets øvrige partier havde for mange ultimative krav.

Så talte Venstre på byrådsmødet om usikkerheder i forhold til prognoserne for væksten i børnetallet i Hørning - mens alle så måbende til

Det sidste punkt uddybede Venstre ikke yderligere på byrådsmødet, så man kan jo kun gisne om, hvad Venstre forsøgte at hentyde til.

Venstre har tidligere i de lokale medier været ude med overvejelser om, om man skulle reducere skolebyggeriet i Hørning for i stedet at bygge børnehave for nogle af de midler, der er afsat til skolebyggeri. Jeg ved ikke, om det var dette punkt, som Venstre mente, at de øvrige partier var ultimative omkring, men i så fald, har Venstre da fuldstændig ret: Byrådets øvrige partier ønskede at fremrykke byggeriet af den nye børnehave OG at fastholde byggeriet af den nye skole på det niveau, der er aftalt i budgettet.

Hvad der i virkeligheden har drevet Venstres nej, tør jeg ikke sige. Men hvor er det ærgerligt, at Venstre ikke kunne bakke op om fremrykningen - for kommunens pengepung, for muligheden for at sammentænke børnehave og skole og - ikke mindst - for børnene i Hørning.

Jeg ærgrer mig!

Publiceret 26 December 2019 10:00