John Haarup Laursen.

John Haarup Laursen.

Debat: Eliteklasser - tænk jer nu om

John Haarup Laursen (DF) mener ikke, at et tilbud om eliteklasser er nok gennemarbejdet

Af
John Haarup Laursen

medlem af Skanderborg Byråd for Dansk Folkeparti

I Skanderborg kommune er vi verdensmester i at gøre tingene halvt i stedet for lige at "slå bolden i jorden" en ekstra gang, og så bruge lidt mere tid på at tænke sig om.

Det nyeste skud på stammen, er oprettelse af nogle eliteklasser på Niels Ebbesens skolen. En ide, der for så vidt er god nok, men som ikke er helt gennemtænkt.

For det første omhandler det kun fod- og håndbold, og for det andet har man ikke har taget idrætten i ed, og om projektet.

Det havde nok også været en god ide, at man havde kontaktet kommunens Idrætsråd og måske også de idrætsforeninger, der er i kommunen, som har de omtalte idrætsgrene. Havde man gjort det fra starten, kunne det være, at der også ville have været opbakning fra netop det område, i stedet for at projektet nu er kommet i modvind.

Man peger også på, at der i andre kommuner er oprettet sådanne klasser med stor succes, og at der pt. findes unge mennesker i målgruppen fra vores kommune, der benytter et tilsvarende tilbud i vore nabokommuner.

Et godt argument for at lave et tilsvarende tilbud i vores kommune, men det tilbud initiativtagerne tilbyder, lever langt fra op til det tilbud, man har i de kommuner, som man sammenligner sig med.

Som sagt er ideen god, men ikke gennemarbejdet nok, for man kan ligeså godt gå "linen helt ud", og gå i dialog med Team Danmark og specialforbundene for at få Skanderborg Kommune på landkortet som en af Danmarks elite-idrætskommuner.

Så lad os nu få skubbet projektet og i stedet få involveret de rigtige personer, for JA! Vi har rigtig mange unge idrætsudøvere i kommunen, der på forskellig vis er med til at profilere vores kommune på bedste måde.

Og lad os ikke kun lave et projekt der omhandler vores udskolingsklasser, men et projekt som også 10 klasse, handelsskole og gymnasium kan blive en del af, og lad os bruge den erfaring, man allerede har.

Publiceret 13 December 2019 15:30