Dette er stadig ikke lavet om: En snubletråd, der skal forhindre, at man flytter rundt med bord-bænke sættet. Privatfoto

Dette er stadig ikke lavet om: En snubletråd, der skal forhindre, at man flytter rundt med bord-bænke sættet. Privatfoto

Debat: Benspænd for farfar - er det kommunal slendrian?

Hans Struve, Elmevej 4, Skanderborg

debat I påsken gik vi en familietur til bakken bag Skanderborg Park, hvor man kan nyde udsigten over søen og det bagvedliggende landskab. På bakketoppen står der et bord med påmonterede bænke og et skraldestativ.

Mellem bord og skraldestativ er der udspændt en wire, hvis formål må være at forhindre, at folk flytter bord og bænke væk fra flisefundamentet og til en anden position.

Mit problem var, at jeg var optaget af at vise og fortælle om Kalvø og andre udsigtspunkter, og derfor overså wiren, tog et par hurtige skridt … og der lå jeg så på flad mave på cementfliserne med en helt anden udsigt.

Jeg fik heldigvis kun et par rifter på hænderne og en øm forfront, men det kunne være gået værre. Jeg kunne for eksempel have haft et barnebarn i favnen, eller jeg kunne være faldet så uheldigt, at jeg var havnet på skadestuen med påfølgende udgifter til behandling og genoptræning. Det er vist ikke helt billigt!

Derfor blev episoden indberettet til Skanderborg Kommune med fotodokumentation, og efter et par dages betænkningstid kom der svar tilbage.

Det var en klar fejl, stod der i svaret, og det ville blive ændret både på bakken og alle andre steder, hvor bord og bænke var fastgjort på samme måde.

Derfor undrer det mig lidt, at der - syv måneder efter svaret fra Skanderborg Kommune - stadig er benspænd for bedstefar og andre, der vil nyde udsigten over søen fra omtalte position.

Jeg har lært lektien, men andre kan jo havne i fedtefadet/ fliserne, hvis de ikke slår blikket ned.

Nu er det så, at jeg gerne vil vide, hvor i kommunens kommandoveje, der er slendrian - eller det der er værre?

Publiceret 29 November 2019 15:00