Sådan ser det nye byggeri på Skovbyskolen ud. Illustration: NODOArkitekter

Sådan ser det nye byggeri på Skovbyskolen ud. Illustration: NODOArkitekter

Debat: Helt forkert at lukke Columbusskolen

Charlotte Mikkelsen frygter for fremtiden for sin søn efter en politisk beslutning om at lukke Columbusskolen i Skovby

Af
Charlotte Mikkelsen

Granhøjen

Skanderborg

Struktur, overskuelighed, genkendelighed.

Skønne ord, som hver især giver især min søn mod på at møde i skole hver dag.

Sådan har det ikke altid været. Han begyndte på almenområdet, men fik kort tid efter diagnosen ADHD. Og samtidig et nyt skoletilbud, hvilket var et rigtig svært skifte og en rigtig svær tid for os som familie.

Nu er han efter halvandet år faldet til og er begyndt at rykke sig fagligt. Men til hvad nytte? Når han ikke regnes for noget af den kommune, som burde have de svageste borgers livskvalitet som første prioritet.

Nok er nok: Vores børn skal ikke gang på gang stå for skud, når der skal spares

Min søn går på Columbusskolen i Skovby. Jeg kører ham selv frem og tilbage hver dag, så han kan få en god start og slutning på dagen. Jeg har skiftet arbejde for at kunne være en del af hans hverdag.

Han har kæmpet og kæmper hver dag for at lærer sin diagnose at kende - for at skabe sociale relationer, for at tilegne sig ny viden.

Det gør han, fordi han går på en skole, der kan rumme ham, en specialindrettet skole der er bygget til at have de rette rammer i form af specialt indrettede lokaler og specialpædagogik, der leveres af et skønt og engageret personale, der ligesom jeg som forældre ønsker, at min søn får en god tilværelse, følelsen af at lykkes, følelsen af at være god nok.

Men sådan skal det ikke være mere, nej nu har Skanderborg Kommune lige i sidste øjeblik tænkt, at den fine skole, der i øjeblikket bygges, skal være en børnehave. Uden at melde ud, hvad der så skal ske med blandt andet min søn. Uden hensyn til, hvilken personlige konsekvenser det kan have for min søn, for min familie, for vores hverdag.

Uden at tage hensyn til de økonomiske konsekvenser på sigt for kommunen, når min søn ikke bare lige kan flyttes uden ekstra indsats både nu og i fremtiden.

Det her vedrører i særdeleshed min søn og mig som mor, men også alle andre, der er forældre til et barn i Skanderborg Kommune.

Nok er nok: Vores børn skal ikke gang på gang stå for skud, når der skal spares. Næste gang er det bare en anden skole, så hermed en opfordring til, at nu skal vi stå sammen.

Derfor: Mød op onsdag kl. 17 til byrådsmøde på Fælleden, så vi sammen kan vise politikerne, at vi ikke finder os i at vores børn skal bruges i deres hovsa-spareplaner.

Publiceret 29 October 2019 10:00