Arkivfoto.

Arkivfoto.

Debat:

Nu bør der være penge til børne- og ungeområdet

Betingelserne for at kunne tilføre børne- og ungeområdet i Skanderborg Kommune en pæn sum penge - et tocifret millionbeløb - er opfyldt, mener Venstres tre læserbrevsskribenter

Bent Jacobsen, Jens Szabo og Søren Erik Pedersen, medlemmer af Børne- og Undervisningsudvalget

Debat I budgetforliget indgået i 2018 mellem alle Skanderborg Byråds partier står der:

"Såfremt der indgår et ekstraordinært finansieringstilskud i økonomiaftalen mellem KL og Regeringen for 2020, er det hensigten, at det anvendes på børne- og ungeområdet."

Og i den netop aftalte økonomiaftale mellem KL og regeringen står:

"Regeringen og KL er enige om at videreføre det ekstraordinære finansieringstilskud på 3,5 milliarder i 2020, hvoraf to milliarder fordeles på baggrund af kommunernes grundlæggende økonomiske vilkår."

Så nu er den hjemme. Betingelserne for at kunne tilføre børne- og ungeområdet i Skanderborg Kommune en pæn sum penge - et tocifret millionbeløb - er opfyldt.

Venstre syntes, at børne- og ungeområdet ved sidste års budgetforhandlinger var lidt forsømt. Så vi er glade for, at vore budgetforhandlere fik denne passus med i budgetaftalen, og som nu kan udmøntes i 2020 .

Et år senere op til folketingsvalgkampen i år var der kø hos stort set alle partier for at løfte området mest muligt. Dejligt at se, der er opbakning.

Publiceret 20 September 2019 17:00