Kai Høstrup er medlem af Skanderborg Byråd for Socialdemokratiet. Arkivfoto

Kai Høstrup er medlem af Skanderborg Byråd for Socialdemokratiet. Arkivfoto

Debat:

Udlicitering, nej tak!

"Kom nu med konstruktive forslag, frem for at se på små besparelser med store konsekvenser," lyder det fra byrådsmedlem Kai Høstrup (S) i læserbrevet her

Kai Høstrup, byrådsmedlem (S)

Debat Udlicitering, nej tak, nye ambitiøse forslag, ja tak.

Den gamle traver om udlicitering findes frem igen- igen af DI og selvfølgelig de Konservative i Skanderborg. Kom nu med konstruktive forslag, frem for at se på små besparelser med store konsekvenser.

Kvalitetsforringelser går ofte hånd i hånd med udlicitering, når medarbejderne bliver sat ned i tid, men skal nå det samme. Det betyder, at medarbejderne tvinges til at gå på kompromis med fagligheden og slække på kvaliteten.

Skolen rengøres mindre, græsset slås for sent osv.

Det betyder øget utilfredshed blandt borgerne og fører til dårligere arbejdsmiljø på kommunens arbejdspladser.

Entreprenørafdelingen i Skanderborg Kommune indgik i sidste byrådsperiode en aftale med byrådet om en effektivisering på fire mio. kroner årligt. Entreprenørafdelingen udarbejdede en ambitiøs målsætning om effektivisering og modernisering. Det har fået positiv effekt: Lavere omkostningsniveau, samme kvalitet, mindre miljøbelastning og et bedre arbejdsmiljø.

Stor respekt for Entreprenørafdelingens mod til at prøve nyt ved selv at gennemføre en effektivisering, uden den er blevet dem pålagt.

Her året efter, at effektiviseringen er kommet til endelig udmøntning, foreslår Thomas Cordtz så konkurrence-udsættelse. Det er direkte uartigt og uden respekt for de ansatte på Entreprenørgården.

Publiceret 03 September 2019 15:30