Kai Høstrup.

Kai Høstrup.

Debat: Vi skal forebygge social dumpning

Kai Høstrup (S) vil have sociale klausuler på kommunalt arbejde

Af
Kai Høstrup

byrådsmedlem (S)

Følgende er et forslag til byråd, administration og kontraktholdere i forhold til brug af hotel- og restaurationsydelser i Skanderborg Kommune for at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår.

På næste byrådsmøde vil jeg foreslå, at Skanderborg Kommune bruge de samme klausuler som Svendborg Kommune for at undgå social dumpning og konkurrenceforvridende virksomhed på indkøb af hotel- og restaurationsydelser.

Svendborg Kommune benytter sig - ved indkøb af restaurationsydelser - alene af leverandører, der er godkendt på Svendborg Kommunes leverandørliste, som findes på kommunens hjemmeside.

Vil man gøre sin virksomhed mere synlig over for Skanderborg Kommune? Så kan man, efter at have udfyldt en tro og love-erklæring på ordentlige løn- og arbejdsforhold, få sin virksomhed på leverandørlisten og komme i betragtning som leverandør til kommunen.

På næste byrådsmøde vil jeg foreslå, at Skanderborg Kommune bruge de samme klausuler som Svendborg Kommune for at undgå social dumpning

Hermed har man som leverandør tilkendegivet, at virksomheden vil udføre ydelserne i henhold til den vedtagne arbejdsklausul. Dermed er man som leverandør forpligtiget til at sikre sine medarbejdere løn- og ansættelsesvilkår, som svarer til det overenskomstmæssigt niveau og altså køb af ydelser på lige vilkår.

Ordningen gælder fx ved levering af forplejning, afholdelse af arrangementer, døgnseminarer, temadage og lign. hvor ekstern leverandør benyttes. Det kunne være cafeer, restauranter, hoteller eller øvrige cateringfirmaer i kommunen.

I Skanderborg Kommune skal administrationen gennemføre kontrol med leverandørens overholdelse af arbejdsklausulen på baggrund af konkrete henvendelser eller af egen drift.

Overholder leverandørerne ikke betingelserne, der er noteret ved ansøgning om at komme på leverandørlisten, fjernes de fra listen.

Publiceret 29 August 2019 16:00