Anne Heeager.

Anne Heeager.

Debat: Hilsen fra taknemmelig mor

Anne Heeagers børn har endegyldigt sagt farvel til børnehaven - her siger hun tak til alle de dygtige og hjertevarme medarbejdere på dagtilbudsområdet

Anne Heeager, mor og byrådsmedlem for Radikale Venstre

Dagen, hvor jeg skal lukke lågen til mine børns børnehave for sidste gang, er kommet meget tæt på – og jeg sidder allerede nu med en klump i halsen. For rosinen i pølseenden, mit fjerde og sidste barn har sin sidste dag i børnehave på fredag.

Hermed siger vi som familie farvel til et liv med små børn i dagtilbud; et liv vi har været vant til i godt 12 år. I 10 af årene er vi kommet i den samme institution i Skanderborg, nemlig i Børneriget, og jeg ved, at vi kommer til at referere tilbage til dette sted mange gange, for det har fået en stor plads i vores hjerter.

Fokus på det gode barneliv

I den netop overståede valgkamp har der været et stort fokus på børn, det gode børneliv og den politiske prioritering af børn. Det glæder mig. Og det glæder mig endnu mere, at vi nu også efter valget hører tydelige signaler om, at vores børn skal prioriteres højere.

Min mand og jeg har nemlig haft en fantastisk tid med små børn i Skanderborg Kommune og har så meget at takke for

I mine øjne er det den helt rigtige retning at gå! I kølvandet på den til tider meget kritiske debat, der har været under valgkampen, har jeg dog behov for med dette læserbrev at rette en kæmpe tak til alle vores dygtige og hjertevarme medarbejder på dagtilbudsområdet, som gør en fantastisk indsats hver eneste dag.

Min mand og jeg har nemlig haft en fantastisk tid med små børn i Skanderborg Kommune og har så meget at takke for – også i en tid, hvor vi kæmper for mere tid og flere voksne.

Tak for omsorgen, respekten for børnelivet og viljen til at ville flytte noget. Tak for engagementet, opmærksomheden på det enkelte barn og arbejdet med stærke børnefællesskaber. Tak for møgbeskidte flyverdragter, bålmad og udeliv. Tak for sanseuger, fodmassage og kæmpe store knus. Tak for sangglæde, krybbespil og dukketeater.

Tak for lejrture, bondegårdsbesøg og samarbejder med museet. Tak for mad i særklasse, bordskik og glæden ved at spise sammen. Tak for bedsteforældredage, sommerfester og fødselsdagsfejring. Tak for gåture til hallen, legetøjsfrie uger og fantasi i højsædet. Tak for højtlæsning, næsehornsbyggeri og solsikke-spiring.

De gode overgange

Om lidt starter et nyt kapitel i vores liv med fire skolebørn. I forbindelse med overgangen til skolelivet har vi i løbet af de år, der er gået, oplevet hvordan opmærksomheden på at skabe gode overgange mellem dagtilbud og skole er øget.

Tak til alle vores medarbejdere på området! Vi kommer til at savne jer og vores daglige gang i børnehaven

Dette gælder både fra skolens og fra dagtilbuddets side. Vi oplever derfor også nu en overgang til skolelivet, der fungerer rigtig godt. Børnene har med deres faste pædagoger fra børnehaven haft tre sammenhængende dage i skolen, før den egentlige prøveskoledag fandt sted i de kommende 0. klasser. Forinden da har skoledistriktets børn på tværs af de enkelte børnehaver mødtes en gang om ugen til gymnastik i hallen, så de havde mulighed for at lære hinanden at kende. Trygt og godt har det fungeret!

Vi kommer til at huske tilbage på vores børns vuggestue- og børnehave tid med meget stor glæde, og det er jeg meget taknemmelig for. Tak til alle vores medarbejdere på området! Vi kommer til at savne jer og vores daglige gang i børnehaven!!

Publiceret 04 July 2019 14:00