Adelgade skal rettes ud. Men skal den også ensrettes?

Adelgade skal rettes ud. Men skal den også ensrettes?

Debat:

Lad os ensrette Adelgade

Vi kan sagtens vænne os til, at Adelgade bliver ensrettet, skriver Per Hedegaard og mener, at en ensretning vil være den bedste løsning

Per Hedegaard, Forsythiavej 16, 8660

Skanderborg er fra gammel tid helt uplanlagt, måske, blevet udstyret med et flot 'ringvejssystem'.

Kører man sydpå ad Ladegårdsbakken og har ærinde til et sted i midtbyen, bør man, for at mindske trafik gennem Nørregade, køre ad Jenbanevej, og afhængig af slut destination i byen vælge at bruge Banegårdsvej eller Vroldvej og derefter Møllegade eller Vestergade.

For enden af alle tre veje er der fine P-mulighed. Og fra de fleste P-muligheder vil der ikke være langt til fods til en strøgtur.

Den helt store gevinst rent trafikalt og P-mæssigt vil være at gøre Adelgade ensrettet, så der kun kan køres i bil fra syd mod nord. Cyklister og kommende el-løbehjul kan fortsat køre i begge retninger.

På den måde vil det være lovligt at parkere i begge sider af Adelgade, og der vil ikke opstå problemmer med holdende fragtbiler, der hver dag stopper trafikken og for bybusserrne vil det give en væsentlig lettere passage.

I mange byer er der gader med ensretning uden problemer – det er garanteret blot en vane.

Bilister får samme muligheder for at køre til bymidten som idag. Buspassagerer kan bringes til bymidten via en de nævnte veje /gader. Antallet af P pladser i Adelgade kan bevares. Cyklister kommer ikke i klemme. Beboerer i Nørregade vil få det mere fredeligt - evt. suppleret med et gennemkørsel forbudt-skilt.

Mængden af fordele burde være tydelige og uden nedskæringer for gadens anvendelse for alle, der ønsker at bruge midtbyen.

Publiceret 28 June 2019 13:30