Debat:

Er det muligt at få en kandidat med lokal forankring og nationalt perspektiv? Ja, Niels Rosenberg

Der er brug for en politiker som Niels Rosenberg på Christiansborg, mener Jakob Taul

Jakob Taul, Alrøvej 372, 8300 Odder

Skal man stemme på en blot fordi vedkommende er fra ens lokalområde? Nej, det mener jeg ikke. Man skal stemme på den som man føler bedst kan varetage ens interesser, en som man har tillid til og som kan sit politiske håndværk.

Det lyder måske mærkeligt at sige i en valgkamp, men der er ting som er vigtigere end partifarver og det er nemlig borgerne

Ved dette valg er jeg så heldig stillet, at det også er en lokal – nemlig Niels Rosenberg som stiller op for det Konservative Folkeparti i Østjyllands Storkreds.

I alle de år jeg har kendt Niels, har han arbejdet for at gøre livet godt og meningsfuldt for borgere som, i perioder, ikke har haft det nemt. Som jobkonsulent, som socialudvalgsformand og som formand for Beskæftigelsesudvalget har han med seriøsitet og empati kæmpet borgernes sag- også når det krævede kompromiser og aftaler over midten af det politiske spektre.

Det lyder måske mærkeligt at sige i en valgkamp, men der er ting som er vigtigere end partifarver og det er nemlig borgerne. Alle har ret til fair behandling af system, men det er desværre ikke altid at man magter at tage kampen op.

Mere menneskelighed

Derfor er det vigtigt at have politikere som Niels Rosenberg i Folketinget. Så tænker du måske at ”det lyder da ikke særligt konservativt- det har da ikke noget med skattelettelser at gøre?” Men det er nemlig her at det, i mine øjne, bliver rigtigt konservativt for konservatismen handler om ansvarlighed- ikke kun økonomisk, men også menneskelig.

Men hvordan får vi menneskeligheden tilbage i dansk politik? Det gør vi ved at få den østjyske muld ind på de bonede gulve - for gode ideer har nemmere ved at spire i muld end i marmor.

Niels er en helt unik kandidat, hans mange år som selvstændig landmand giver ham praktisk erfaring indenfor både landbrug og miljø og meningsfuld beskæftigelse og værdighed i psykiatrien har han arbejdet for i både det private og i det offentlige.

Når disse kompetencer kombineres med den økonomiske sans som man får af 22 års erfaring som byrådspolitiker, de 4 af dem som viceborgmester i Odder så får man i mine øjne en politiker som er værdig til at sidde på tinge.

Stem med hjernen såvel som hjertet - stem på Niels Rosenberg.

Publiceret 04 June 2019 13:00