Debat: Lukning af Dalbogård - nej, tak!

Det er ikke til at holde ud at tænke på, at stedet måske skulle blive lukket, lyder det om Dalbogård i dette læserbrev

Karen og Ove Olesen, Møllestien 10, Gl. Rye

Gl. Rye er en velfungerende by. Det betyder, at der er liv i byen. Folk er glade for at bo her. Der er en smuk natur. Der er plads til børn, unge, voksne og gamle. Vuggestuen og børnehaven er et sted, hvor forældrene kan vide, at deres børn har det trygt og godt, så de kan tage glade på arbejde.

Skolen er rigtig god. Ved en spørgerunde blandt eleverne var næsten alle svar positive. Der er et fantastisk idræts-/ og foreningsliv, hvor børn, unge, voksne og pensionister kan være aktive og have det sjovt. Byens veldrevne Dagli`Brugs gør, at også folk uden bil kan bo her. En ”delebil” findes også. Vi hører og læser ofte, at ”det er dejligt at bo i vores by!” - og det sker tit, at der efterlyses boliger af mennesker, der ønsker at flytte hertil.

Kun én bekymrende ting nager, nemlig Skanderborg Kommunes planer om lukning af vores plejehjem, Dalbogård.

Blev det til virkelighed, ville det slå harmonien, at her er et liv for alle aldersgrupper, i stykker. Dette ”alderdomshjem”, - som sådanne steder engang kaldtes, - og hvor ordet i dag også passer med tryk på sidste stavelse, er et trygt og overskueligt sted at flytte ind, når livet udenfor bliver for svært. Her kan gamle naboer komme på besøg. Her kan genopfriskes minder om den by, som beboerne kender.

Her kan genopfriskes minder om den by, som beboerne kender

Her er et personale, som udstråler venlighed og interesse. Derved er det også en vigtig arbejdsplads. Mange frivillige bakker op om stedet. Der synges, spilles og snart skal den nye elcykel ud og luftes i det dejlige forårsvejr, så beboerne kan komme ud og mærke sol og luft og se de kendte steder.

Nej, det er ikke til at holde ud at tænke på, at stedet måske skulle blive lukket - (i næste uge, - siger rygterne!!!) Det må bare ikke ske! De mennesker, der har det store ansvar, at sørge for, at ikke alle småbyer drænes for liv, skal huske på, at de selv og deres nærmeste også bliver gamle en dag. Ville de mon ikke tænke med gru på at skulle flyttes til et helt andet sted i kommunen, hvor ingen kender dem eller kan huske, hvilke gode ting de som politikere var med til at beslutte.

Publiceret 26 April 2019 15:00