Billede fra demonstrationen for minimumsnormeringer 6. april. Foto Per Bille

Billede fra demonstrationen for minimumsnormeringer 6. april. Foto Per Bille

Debat: Skanderborg som vækstkommune – hvorfor så ikke give ordentlige forhold til børnene?

Det er ikke i orden, at Ipad’en skal afløse voksenkontakt, fordi der ikke er voksne nok, lyder det i dette læserbrev

Af Helene Klinkby, Kirkevej 26, Skanderborg

6. april 2019 var der demonstration 57 steder i hele Danmark, herunder også i Skanderborg, for at skabe fokus på bedre forhold i institutionerne. Hvorfor har en vækstkommune som Skanderborg så en personalenormering på 2,8 procentmindre end gennemsnittet? (Undersøgelse fra VIVE, 2016)

Jeg synes ikke længere, at vi kan være den lave normering bekendt hverken for vores børn eller for de pædagoger som dagligt kæmper for at få det til at hænge sammen. Inden for det seneste har jeg hentet mine to piger hvor mindst én af dem ofte har siddet med en Ipad sammen med en 5-6 andre børn, mens én pædagog har holdt øje med 5-8 andre børn, herunder løst konflikter, hjulpet med toiletbesøg mv.

Det er ikke i orden, at Ipad’en skal afløse voksenkontakt, fordi der ikke er voksne nok. Jeg kan sagtens forstå, at det er et nødvendigt ’værktøj’ at tage i brug, når forholdene er som de er, men det må ikke blive en fast del af hverdagen.

På det seneste har der været mange andre, og væsentlig værre eksempler på dette bl.a. i Facebookgruppen: ”Demonstration for minimumsnormeringer i daginstitutioner”.

I forvejen er der stor kritik af normeringen i Skanderborg

Fra Uge-Bladet Skanderborg, okt 2018: ”BUPL retter kraftig kritik mod Skanderborg Kommune. Det har, trods adskillige rykkere, ikke været muligt at få en kommentar fra Frands Fischer (S), der er formand for Undervisnings- og Børneudvalget.”

Jeg vil gerne understrege, at jeg har en rigtig god relation til både personale og leder i vores institution og jeg har stor respekt overfor deres arbejde– de gør en kæmpe indsats hver dag! Men hvor må det være utilfredsstillende som fagperson ikke at kunne give den omsorg der er behov for i dagligdagen. Jeg er taknemmelig for, at pædagogerne ikke har givet op endnu i mine børns institution.

Hvis Skanderborg Kommune forsat vil tiltrække flere borgere og være en vækstkommune, så burde den måske kigge lidt nærmere på forholdene i kommunes institutioner. Ikke kun for børnenes skyld, men også for personales skyld.

Publiceret 25 April 2019 18:00