Dansk Folkeparties byrådsgruppe i Skanderborg er et ønske om, at vi fortsat skal have en turistorganisation i Skanderborg. Arkvifoto

Dansk Folkeparties byrådsgruppe i Skanderborg er et ønske om, at vi fortsat skal have en turistorganisation i Skanderborg. Arkvifoto

Debat: DF vil bevare VisitSkanderborg

Den gamle kongeby Skanderborg bliver Søhøjlandets hovedstad, mener tre lokale DF'ere

Af
Martin Frausing Poulsen

Kjeld Jensen og John Haarup Laursen (DF)

Skanderborg Byråd

Skanderborg som Søhøjlandeets hovedstad? Ja, hvorfor ikke. København er Danmarks hovedstad, Århus er Jyllands og Silkeborg har lige udnævnt sig selv til at være Outdoor-hovedstad, så derfor må det da ligge lige for, at den gamle kongeby Skanderborg bliver Søhøjlandets hovedstad.

Hele turistområdet er i gang med at skulle omstruktureres, fordi Folketinget har besluttet, at der fremadrettet kun skal være cirka 20 turistorganisationer i Danmark.

Og efter at Silkeborg mod forventning er gået med i det store samarbejde med bl.a. Aarhus, står man så i Skanderborg tilbage og skal træffe en beslutning om, hvilken vej man skal gå.

Meget taler for, at man skal følge Silkeborg, men spørgsmålet er på hvilke betingelser, det så skal være.

Der skal ikke herske tvivl om, at der hos Dansk Folkeparties byrådsgruppe i Skanderborg er et ønske om, at vi fortsat skal have en turistorganisation i Skanderborg - med eget lokalkontor og et personale, der kan varetage interesserne for de mange virksomheder, vi har i kommunen inden for turisterhvervet.

Dansk Folkeparti i Skanderborg har et klart ønske om, at turistområdet bliver løftet op.

Dansk Folkeparti i Skanderborg har et klart ønske om, at turistområdet bliver løftet op

Kommunens turistfyrtårn er Himmelbjerget som årligt har cirka 500.000 besøgende.

Der er heller ingen tvivl om, at de allerede igangværende tiltag på blandt andet Himmelbjerget, Ejer Bavnehøj, Øm Kloster og Skanderborg Museum, og de mange andre spændende ideer, der er i støbeskeen, fremadrettet vil være med til at trække endnu flere turister til Skanderborg Kommune.

Så lad os tage navnet 'Søhøjlandets hovedstad' til os, bevare VisitSkanderborg og så overveje, om vi skal at lade os indrullere og blive en del af det store østjyske turistsamarbejde.

Men vi må aldrig miste den lokale forankring.

Publiceret 18 April 2019 16:00