Camilla Fabricius er folketingskandidat for Socialdemokratiet i Østjyllands storkreds. Pressefoto

Camilla Fabricius er folketingskandidat for Socialdemokratiet i Østjyllands storkreds. Pressefoto

Debat: Fyld bilen - vi skal alligevel samme vej

Camilla Fabricius, socialdemokratisk folketingskandidat for Østjyllands storkreds

De fleste af os ved efterhånden godt, at vores klima og miljø i høj grad er udsat for menneskelig påvirkning med katastrofale forandringer til følge.

Derfor er Danmark sammen med resten af verden i gang med en nødvendig omstilling af, hvordan vi lever, hvordan vi bor og hvordan vi transporterer os. Det er en omstilling, der finder sted på alle fronter i både stort og småt - både nationalt med klimamål og i den enkelte families dagligdag.

Derfor er der grund til at lykønske Skanderborg med sit seneste initiativ: Stoppesteder for blaffere. Når undersøgelser viser, at hver personbil i Skanderborg i snit rummer 1-1,2 personer, så betyder det, at der hver dag bliver spildt rigtig mange muligheder for at transportere flere i samme omgang.

Blafferstoppesteder

Derfor er det godt, at kommunen nu sætter blafferne på landkortet, så det bliver muligt for bilister med ekstra plads at planlægge at tage nogle med, når de alligevel er på vej.

Da jeg var helt ung blaffede jeg ofte, og har mange gode oplevelser med dette, og i dag benytter mig selv af samkørselstjenesten GoMore, der for mig har vist sig som en praktisk, tidsbesparende og hyggelig måde at transportere sig på.

Vi er alle nødt til at overveje, hvad vi hver især kan gøre anderledes for at mindske belastningen på vores klima, natur og miljø. At vi fylder vores biler med passagerer, der alligevel skal samme vej, er sund fornuft, der er til gavn for alle - både miljøet og de rejsende.

Publiceret 19 March 2019 08:00