Debat: Det er ikke slut for Munkekroen

Munkekroen behøver ikke blive opført ved Vestermølle, for der er andre muligheder, mener eleverne fra 4.A på Realskolen

Af 4.A Skanderborg Realskole

Vi har læst i både Jyllands-Posten og Ugebladet, at journalist Marie-Louise Andersen, næstformand for Vestermølle Jørgen Lund Kristensen og formand for fredningsnævnet Martin Møller Højer ikke giver Munkekroen mange chancer for at blive genopbygget. Vi synes, at artiklen pynter på sandheden, og vi er slet ikke enige.

For der er god grund til, at man bliver ved med at snakke om Munkekroen. Man snakker om den, fordi den betyder noget for byen og dens historie. Så vi forstår ikke, hvorfor den ikke kan bygges ude ved Vestermølle og afvige fra lokalplanen? Vi synes, at den passer godt ind ved Vestermølle.

Vi skal huske på, at der endnu ikke er truffet en endelig beslutning om Munkekroens fremtid. Det ser sort ud for dens fremtid, men der er et lille bitte håb endnu. Vi håber Skanderborgs borgere og politikere tænker sig om en ekstra gang.

Det kan da godt være, at kroen ikke kan blive genopbygget på Vestermølle, men vi går gerne på kompromis og kan da se mange andre steder kroen kan ligge: Byparken, ved det tidligere museum, Kalvø, ved det nye museum i posthuset, Dyrehaven, ude ved vandrehjemmet eller ved Sølund. Det gælder bare om at have fantasi og gode viljer. Og penge.

Skanderborg bliver en anden by uden sin spændende historie

Husk på, at Skanderborg bliver en anden by uden sin spændende historie. Det ønsker vi ikke.

Historien er vigtig.

Publiceret 15 March 2019 14:00