Debat: Barsels-medaljen har en bagside

Anders R. Laugesen (V), Thomas Cordtz (C) og Martin Frausing Poulsen (DF) bør presse Christiansborg i sag om barsel, mener læserbrevsskribent

Poul Johansen, Niels Bohrs Vej 24, Låsby

De tre byrådspolitikere Anders R. Laugesen (V), Thomas Cordtz (C) og Martin Frausing Poulsen (DF) glæder sig i et læserbrev over, at regeringen vil lovsikre, at forældre på barsel med deres andet barn får ret til en halvtidsplads i institutionerne. De glæder sig blandt andet over den fleksibilitet, som forslaget giver forældrene i hverdagen. Det er da også ganske rigtigt, men medaljen har en bagside.

For som jeg læser lovforslaget, er det en gratis omgang fra folketinget. Det vil sige, at der ikke følger penge med, og det vil betyde færre pædagoger pr. barn. Et eksempel: På en stue går der 16 børn, de 4 bliver sat ned i tid, fordi deres forældre er på barsel. Nu må institutionslederen enten spare timer eller tage flere børn ind for at få økonomien til at hænge sammen. Det skyldes, at der med en deltidsplads er lavere forældrebetaling og lavere tilskud fra kommunen. Det vil give færre pædagoger pr. barn. Det er simpelthen ikke godt nok, pædagogerne i kommunens institutioner løber stærkt nok i forvejen.

Det er derfor min klare forventning, at de tre byrådspolitikere lægger pres på Christiansborg, så institutionerne i Skanderborg Kommune kompenseres for den manglende finansiering af lovforslagets virkning, alternativt at de finder pengene på kommunens budget, så det ikke går ud over børn og pædagoger.

Publiceret 22 February 2019 15:00