Anne Mette Vestergaard

Anne Mette Vestergaard

Håb om flere lokale stemmer til Europa-Parlamentsvalget

Selv om flere i Skanderborg Kommune i 2014 stemte ved Europa-Parlamentsvalget, er der plads til forbedring, lyder det i et læserbrev

Af
Anne Mette Vestergaard

chef for Europa-Parlamentet i Danmark

15. februar er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag den 26. maj, hvor skanderborgenserne skal forbi stemmeboksene.

Ved sidste EU-valg i 2014 stemte 62,09 % i Skanderborg Kommune. Det er noget flere end de 56,3 %, der stemte på landsplan. Jeg håber dog, at endnu flere vil stemme til forårets EU-valg.

Måske er du bekymret for klimaforandringer efter sidste års rekordvarme sommer. Måske vil du gerne have indflydelse på, hvad der lovligt kan tilsættes dine fødevarer.

Under alle omstændigheder får du kun medbestemmelse, hvis du sætter dit kryds.

I Skanderborg går borgerne mere op i europæisk demokrati end det danske gennemsnit. Men inden for kommunegrænsen var der forskel på, hvor mange der kom forbi stemmeboksene ved sidste EU-valg.

Gl. Rye lå suverænt i spidsen med en stemmeprocent på 69,5 %, mens Ry fulgte efter med 67,77 %. Omvendt lå valgstedet Morten Børup Hallen lavest med 56,43 %. Hvem skal ligge i front ved valget i maj?

Det er fantastisk, at skanderborgenserne engagerer sig! Men det vil være stort, hvis endnu flere vil være med til at bestemme, hvilken retning EU skal gå.

For der er stadig et godt stykke vej til de næsten 90 %, der stemmer ved folketingsvalg.

Måske kender du en, der ikke fik stemt ved sidste EU-valg? Eller en førstegangsvælger?

På hjemmesiden www.dennegangstemmerjeg.eu kan du vise, at du har tænkt dig at stemme til valget. Bagefter kan du dele dit personlige link med dem, du kender.

Undersøgelser viser, at det at stemme er en social begivenhed. Hvis du stemmer, øges chancen markant for, at dine kollegaer, dine naboer og din familie også stemmer.

Kan vi skabe en sneboldeffekt, så ender vi med sammen at nå ud til de sofavælgere i Skanderborg, der har brug for et kærligt spark for at komme hen til stemmeboksen.

Publiceret 11 February 2019 15:00