Fatma Øktem vil have E45 udvidet. Pressefoto

Fatma Øktem vil have E45 udvidet. Pressefoto

Debat: E45 skal være seks spor - også hvis S svigter igen

Af
Af Fatma Øktem

Folketingskandidat (V) i Østjylland, tidl. MF

Det bliver dejligt, hvis Venstre får støtte fra Socialdemokratiet, når vi efter det kommende folketingsvalg skal prioritere en ny udvidelse af E45. Det vil være en helt ny situation. For Venstre og vores venner har hidtil været alene om at prioritere E45.

Og vi vil prioritere E45 igen efter valget - også hvis vi igen må undvære Socialdemokratiet.

Før sidste folketingsvalg lovede jeg at kæmpe for seks spor på E45. Først på de mest belastede strækninger fra Aarhus til Vejle. Men på sigt på hele strækningen fra Randers til Vejle.

Den første vigtige etape - fra Aarhus S til Skanderborg S - er nu etableret. Det har været en succes. Det sparer østjyderne timer hver eneste dag. Men vi skal videre.

Efter det kommende valg skal vi i gang med de næste store etaper. Vi er allerede i gang. Vi har nemlig også sat gang i VVM-undersøgelser af udvidelsen til seks spor på de øvrige strækninger fra Randers til Vejle. Det sker lige nu. Og når valget er overstået, skal vi tage stilling. Jeg vil være klar til at prioritere seks spor på hele strækningen fra Randers til Vejle. Og jeg vil være klar til at prioritere en Marselistunnel i Aarhus.

Finansieringen er jeg klar til at hente ved at annullere den togbro til fem milliarder kroner over Vejle Fjord, som Socialdemokratiet med djævelens vold og magt vil etablere - selv om den kun sparer østjyske togpassagerer nogle få minutter på rejsen til København.

Kære Henrik Dam: Skulle vi ikke være enige om at prioritere det, Østjylland har allermest brug? Det vil jeg.

Jeg ved godt, hvad østjyderne har mest brug for: Hellere seks spor på E45 end at spare nogle få minutter i toget til København.

Kan vi regne med Socialdemokratiet? Er I klar til at lytte til østjyderne?

Publiceret 10 February 2019 15:00