Debat: Hjælp os med at bevare Munkekroen

4. A på Realskolen samler penge ind til genopførelsen af Vestermølle

Af
Christian Bille - på vegne af 4.A på Skanderborg Realskole

Vi går i 4. A på Skanderborg Realskole. Vores klasse vil gerne bevare Munkekroen, da den er en del af Skanderborgs historie, og den vil vi gerne bevare.

Vi tænker, at mange må have gode minder fra Munkekroen, og at de derfor vil være med til at bevare kroen. Det kan alle gøre ved at støtte med nogle penge til genopbygningen.

Vi håber, at mange af de lokale firmaer vil være sponsorer, så vi kan få indsamlet de penge, der skal til for at Munkekroen kan blive genopbygget ved Vestermølle. Det er rigtig mange penge, der skal til.

Heldigvis har både Finn Damgaard, der købte kroen, og kommunen heldigvis allerede støttet.

Man kan for eksempel hjælpe os med at lave en Facebook- gruppe og sprede budskabet til mange i Skanderborg og resten af Danmark om, at der mangler penge til at bevare Munkekroen. Det vil være hjælpsomt.

I må også gerne skrive indlæg i avisen om, at I ønsker Munkekroen bevaret. Jo flere, des bedre.

Når vi gerne vil bevare Munkekroen, er det fordi, vi er rigtig glade for at bo i en by med en lang og spændende historie.

Vi kan for eksempel nævne Slotskirken, Skanderup Kirke, Skanderborg Realskole, Museet, bunkerne i skoven, Borgergade, Vestermølle, Ole Lund Kirkegård, Mindet og Niels Ebbesen, politistationen og den tidligere skole ved siden af, Morten Børupskolen, Niels Ebbesen Skolen, Skanderborgs dåbsattest, der gav Skanderborg lov til at blive en købstad, den lille Karl af Rise og dronning Dagmar, der var gift med kong Valdemar Sejr der var i Skanderborg for at skyde vildsvin, Blom, de mange konger har holdt til i Skanderborg, Frederik VI, der gjorde bønderne frie, Kloster Mølle og Ejer Bavnehøj. For nu bare at nævne nogen.

Vi vil gerne bevare de gamle kvarterer, for eksempel banegårdskvarteret, for da banen i 1868 kom til Skanderborg skete der rigtig meget.

Vi håber rigtig meget, at mange ville støtte os. Kort efter vinterferien sælger vi kager og boller her på skolen. Pengene går naturligvis til Munkekroen. Sponsorer er også meget velkommen.

Vi ville gerne have en moderne by, men med en god, lang historie.

Publiceret 01 February 2019 15:00