Vælter Østjyllands Brandvæsen som et korthus?

Af
John Haarup Laursen

Dansk Folkeparti

medlem af Skanderborg Byråd

Det ville have været tilfældet, hvis den gamle brandstation i Ny Munkegade i Århus ikke havde været bygget af nogle meget dygtige håndværkere og af materiale i absolut bedste kvalitet, for vindene har i lang tid blæst med orkanstyrke imod ledelsen af Østjyllands Brandvæsen (ØB) fra alle verdenshjørner.

Havde det ikke været fordi brandmændene ikke kun i Ny Munkegade, men på alle ØB's stationer er bygget af et særligt stof, så var der nok endnu flere medarbejdere, der var blevet blæst langt væk.

Det er meget trist, at ØB, der kunne være blevet så godt, og som kunne have været til stor tjeneste og glæde for borgerne i de fire samarbejdskommuner, Skanderborg, Århus, Samsø og Odder, mere eller mindre er blevet lagt ned.

Mange rigtig gode medarbejdere har af en eller anden grund forladt ØB, hvilket helt klart har givet uro og har været med til at få det til at vakle som et ”korthus”.

Jeg håber ikke, at det vælter som et ”korthus”, derfor er det meget vigtigt, at bestyrelsen i ØB handler klogt, når de afholder deres møde i den kommende uge.

Det er vigtigt, at man tager medarbejderne meget alvorligt, og at man får stoppet den flugt af medarbejdere, der har været lige siden beredskaberne blev lagt sammen.

Ingen kan undværes, om det så er fuldtids-, deltids- eller frivillige brandmænd.

Publiceret 04 December 2018 16:30