Genrefoto

Genrefoto

Debat: Skanderborg – løft hovedet og smil

Af
Bernd Bachmann

Granhøjen 126

8660 Skanderborg

Lad det være en opfordring, bare for resten af året, til en start. Løft hovedet, send et smil, et nik, måske endda et hej eller dav, til den du passerer på din vej.

Vi er på vej til den mest stressede tid på året, hvor de fleste, så småt tænker på årets julegave og julens middage og frokoster. Skal vi ikke give os selv den gave det er, at få et smil tilbage fra en fremmed eller fjern bekendt, som vi passerer på gaden?

Jeg har gennem flere uger gået en fast ugentlig tur, hvor netop det, at have hovedet løftet og sende smilet, har været en del af turen, og der sker noget helt fantastisk, når smilet bliver besvaret. Humøret får et lille, men tydeligt boost. Den lille, næsten ubetydelige gestus, skaber en lille smule glæde, som gør at smilet sidder fast, i hvert fald i et stykke tid, og gør diverse bekymringer en lille smule nemmere at klare.

Nu kan du selvfølgelig vælge at tænke, at jeg er lidt hippie happy, og nok lidt tosset i hovedet og ja, du har nok ret, men hvad nu, hvis jeg også har ret?

Det koster ikke noget, så hvorfor ikke give det en chance? Lad os sammen gøre Skanderborg til den bedste by at dyrke juletravlheden i.

Publiceret 16 November 2018 16:30