Skanderborg Kommune har fået overrakt 2027 protester mod lukningen af rute 107.

Skanderborg Kommune har fået overrakt 2027 protester mod lukningen af rute 107.

Debat: Tro, håb og blå busser

Af
Jens Ulrik Østergaard

Bavnevænget 8

Tebstrup

Tro på fremtiden! Det gør vi i Ejer Bjerge, for vi har så meget at byde på og bor lige i ”smørklatten”.

Det er let at komme til Horsens, Skanderborg og Århus. Tre fantastiske byer med spændende kultur, gode uddannelser, sygehuse og arbejde.

Derfor satser Ejer Bjerge på nye rammer for unge som gamle og området er i en rivende udvikling.

Vores blå bus - rute 107 mellem Skanderborg og Horsens – står for at skulle nedskæres eller omlægges. Vi spørger os selv: ”Tror vores politikere også på fremtiden?” ”Tror politikerne på vores samfund når de fjerner deres understøttende varme hånd?”

Mangfoldighed er en del af Ejer Bjerges DNA og vi vil gerne skabe et lokalsamfund der byder alle velkommen. Vi har tradition for mange fælles arrangementer og hverdagen er overskuelig og tryk.

Her er godt at være for børn, unge og gamle, og de skal let kunne komme rundt med bus. For eksempel til hospitalet i Horsens, skoler eller de spændende kulturarrangementer der findes i byerne omkring os. Der er borgere i byen som ikke har bil men som forlader sig på bussen. Derfor er vores blå rute 107 en del af rygraden i vores lille lokalsamfund. Her i Ejer Bjerge er vi vant til at ordne tingene i fællesskab. Sidste skud på stammen er vores nye Præstegårdssti der nærmest er et imponerende kunstværk. Vi håber politikerne kan samarbejde på samme måde som os når det gælder vores blå rute 107. For bussen er da helt klart et fælles anliggende!

Den kører fra den ene kommune til den anden og er vel kernen i regionens sammenhængskraft!?

Rute 107 er alles ansvar og så må man deles om opgaven. Vi tror på fremtiden i Ejer Bjerge! Og håber på, at vi trygt kan lægge vores blå rute 107 i hånden på vores politikere.

Hvem ved, måske bliver det snart dem der tager den blå bus for at deltage i Danmarks højeste bjergløb eller gå en tur på den smukke Præstegårdssti.

I er alle velkomne.

Publiceret 14 September 2018 10:30