Debat: Lær af 'Synlig Læring'

Skanderborg Kommune har gennem årene haft en række tiltag på folkeskoleområdet iværksat fra centralt hold. De seneste tre år har projekt 'Synlig Læring' kørt på alle skoler i Skanderborg Kommune.

Et projekt, der koster 19,5 millioner kroner, og har projektet så givet resultat?

Hvis man tager udgangspunkt i den nylig udsendte kvalitetsrapport, er det svært at se nogen direkte forbedring. Jeg hilser det derfor velkommen, at der på byrådsmødet i april stilles forslag om evaluering af projektet.

Jeg mener, at det er tid til pause med de store forkromede projekter fra centralt hold som for eksempel. 'Synlig Læring'. Projekter, der efter min mening ofte er indført for projektets egen skyld.

Lad nu vores dygtige lærere, skoleledere og skolebestyrelser få fred til at arbejde med de problemstillinger, de mener, er vigtige for netop deres lokale skole.

De har kompetencerne og kender deres lokale skole og ved, hvilke problemstillinger, der er relevante netop på deres skole.

De 19 millioner kroner kunne efter min mening være brugt bedre som en pulje, hvor skolerne kunne søge til lokale projekter.

Publiceret 21 May 2018 10:00