Debat: K: Bevar Søndervang

Der har været sagt og skrevet meget om Søndervang i den lokale presse den senere tid, og man forstår folks bekymringer og harme, da visse partiers skiftende udmeldinger og slingrekurs i sagen mildest talt har været forbløffende. Det borgerne i Låsby har behov for er klar tale.

Konservative Skanderborg vil bevare Søndervang - hvis ikke som privat drevet plejehjem, så i stedet som kommunalt drevet. Folk i Låsby har krav på lokalt plejehjem.

En bolig på plejehjem skal være som ens eget hjem i trygge omgivelser, og så vidt muligt skal der anvises plads i borgerens nærområde af hensyn til kontakten med pårørende. Det er konservativ politik, at plejehjemmene bevares i byer, der har en sådan størrelse, at der i forvejen findes skoler og indkøbsmuligheder. Dette både for at bevare byerne og sikre, at de ældre kan blive i deres lokalområde tæt på deres pårørende.

Derfor skal Søndervang bevares – enten som privat eller kommunalt drevet plejehjem. Det vigtigste for os er, plejehjemmet også fremover kan tilbyde de bedste rammer for beboerne, og at plejehjemmets fremtid afklares. Vi mener, at borgerne i Låsby har krav på, at der findes en løsning. Det er ikke i orden, at det tager så lang tid, for så risikerer vi, det ender som en selvopfyldende profeti, hvor kommunen langsomt lukker ned for Søndervang.

Et flertal i byrådet har vedtaget, at Søndervang skal sælges, hvis det er muligt, og en proces, der skal undersøge mulighederne for et salg er sat i værk. Det hilser vi velkommen. Men vi mener også, det i den forbindelse er meget vigtig, at brugere og pårørende samt ansatte er involveret i og informeres om den videre proces. Alene uvisheden om plejehjemmets fremtid kan, vil og har givet anledning til ængstelse. Det kan vi ikke være bekendt. Af samme grund glæder det os, at der er lagt op til, at MED-udvalget inddrages i den videre proces. Det har de tidligere har ytret ønske om.

Men uanset, hvad det ender med skal Søndervang bevares.

Publiceret 18 May 2018 13:35