Debat:

Når man brænder for at hjælpe andre

Finn Sander Jensen, gruppeformand (S)

De frivillige og Skanderborg Kommune havde 28. september lavet et flot arrangement i Biohuset i Galten. Der var adgang for alle og man havde mulighed for at se lidt om de forskellige aktiviteter ved standene og tale med nogle af de mange frivillige.

Hvad kan man så lære af sådan en aften? Man deltager i frivilligt arbejde fordi man har et brændende ønske om at gøre noget for andre. Det viser sig, at langt de fleste af de frivillige selv får en god oplevelse ved at hjælpe andre.
Fra byrådets side skal vi sørge for, at de frivillige kan udvikle sig og får lyst til at fortsætte deres hjælp til andre. For det viser sig, at de frivillige, som alle andre lønmodtagere, er presset tidsmæssigt i deres job og kan blive tvunget til af skære ned på den tid de bruger på at hjælpe andre. Det er ikke en selvfølge, at vi har en stor skare af frivillig i kommunen.

De frivillige gør et stort arbejde for fællesskabet, men jeg må som byrådsmedlem aldrig, aldrig nogensinde indregne de frivilliges arbejde i hverken normeringer eller budgetter. Som en frivillig fortalte mig: 'Vi vil gerne lave frivilligt arbejde, men vi vil kunne undværes'.

Publiceret 12 October 2017 18:00