DEBAT:

Regeringens indsats mod kræft halter

Af folketingsmedlem Kim Andersen (V), Skovbrynet 16, Skanderborg

Regeringens indsats imod kræft halter. I de andre nordiske lande overlever patienter med kræft længere end i Danmark. Venstre vil derfor prioritere indsatsen imod kræft højere end, regeringen har gjort. Vores sundhedsvæsen er godt, men vi vil gøre det endnu bedre.
Venstre har derfor afsat yderlige 1 mia. kroner 2015 til at styrke kampen imod kræft. Dobbelt så meget som regeringen. Med 1 ekstra mia. til sundhedsområdet ønsker Venstre at sikre den hurtigere behandling af kræftramte danskere. Flere danskere ville kunne overleve kræften, hvis vi hurtigt og effektivt sætter ind mod sygdommen.
Kræft rammer mange danskere. Mange familier har mistet en nær slægtning på den måde. Venstre vil forbedre den nuværende indsats imod kræft ved at indføre en patientansvarlig læge, der skal sikre sammenhæng og færre svigt i et behandlingsforløb. Samtidig vil Venstre forbedre udvekslingen af erfaringer mellem regionerne. Det skal sikre en bedre kvalitet og mere ensartet kræftbehandling på tværs af danske regioner.
Regeringen har ikke gjort nok for at sikre en bedre og mere effektiv behandling af kræft. Venstre vil med en ny kræftplan forsøge at indhente efterslæbet indenfor behandlingen af kræftsygdomme i Danmark.         

Publiceret 01 November 2014 15:00