DEBAT:

For noncelant jonglering med tallene

Af René Sørensen, kandidat for Socialdemokraterne i Skanderborg

Folkeskole Det er dejligt, at Claus Bloch og venstre nu går ind for en regelmæssig bybusforbindelse, med flere daglige afgange, til Skanderborg fra Nord, og med opsamling i alle byer. En rigtig bybus. Det et er en vigtig forudsætning for en ordentlig ungdomsuddannelse for unge fra Nord. Det er vi enig om, men vi er ikke enige om Folkeskolens standard. Her er der forskel på socialdemokratiet og venstre. Hvis vi starter med Claus Blochs sammenligning af Skanderborg med øvrige kommuner, hvor han kommer frem til, at Skanderborgs økonomiske niveau er 50 mio. kr. over sammenlignelige kommuner. Det drejer sig ikke om at få lavere udgifter på Folkeskolen, men om at få en bedre Folkeskole. VK-regeringens kvælende budgetstyring af kommunerne har fjernet grundlaget for velfærd i kommunerne. Alt er skåret ned til sokkeholderne - også Folkeskolen. Så er det ikke en anstændig måde at sammenligne udgifterne til Folkeskolerne på: Først er én kommune nødt til at skære ned, hvorefter borgerlige politikere i nabo-kommunerne, det følgende år, sammenligner deres udgifter med den første kommune - og finder så grundlag for at nedskære deres Folkeskoleudgifter med tilsvarende eller større beløb. Det dur ikke og jeg må fastholde, at venstre skal holde snitterne fra Folkeskolen.

Vi skal se fremad

Vi har brug for Folkeskolen og skal give den mulighed for at tilpasse og udvikle sig, til gavn for børnene og Danmark. Efter Folkeskolen skal børnene være i stand til at klare - ikke bare en ungdom¬suddannelse, men også tage en uddannelse bagefter. Jeg vil gerne spørge, Claus Bloch om, hvor det lige er de 50 mio. kr. ligger og flyder i Folkeskolerne i Skanderborg? Hvor er det lige, at standarden i Folkeskolen er for høj i Skanderborg Kommune? Mener Claus Bloch virkelig, at Folkeskolerne i Skanderborg har en tilfredsstillende standard? Har venstre virkelig ikke større mål og visioner for Folkeskolerne i Skanderborg?

Folkeskolen skal gøre ungerne parate til fremtiden

Hvad nytter en campus-ordning i Skanderborg, hvis ikke forarbejdet i grundskolen er gjort ordentligt? Uden en ordentlig Folkeskole bliver campus i Skanderborg bare et glansbillede. Når børn i Skanderborg dårligt nok får mindstetimetallet i skolen, er det for noncelant at kaste om sig med 50 mio. i besparelse. Hvad med de unge, der falder ud af Folkeskolen i 6.-9. klasse? Kunne en forbedret Folkeskole ikke have kastet et sikkerhedsnet ud til dem? Lad og nu får en god og regelmæssig busdrift, så skal vi socialdemokrater nok sætte fremtidens standarder for en ordentlig skolegang i Skanderborg Kommune

Publiceret 01 July 2009 13:13