Det frie skolevalg

Af Morten Kühle, Gildebakken 3, Ry

Hvor er jeg taknemlig for, at jeg kan vælge, at mine børn skal gå på Knudsøskolen. Det er en helt igennem fantastisk skole, hvor alle stortrives og udvikles til hele og harmoniske mennesker. Da jeg valgte at flytte til Ry, var Knudsøskolen bl.a. det, der gjorde mit valgt nemt. Skolen ligger helt vidunderligt på bredden af Knudsø, omkranset af kæmpe skov og engområde. Alle kender hinanden, og der eksisterer ikke mobning.
Musik betyder meget på Knudsøskolen, og når muligheden byder sig, er der morgensang med alle i salen. Der er et super musiklokale med alverdens instrumenter, og Knudsøskolen fungerer som samlingssted for Ry-musik skole! SFO og klub har fabelagtige faciliteter med masser af plads.
Stranden ved Knudsø bliver brugt flittigt i godt vejr, og der bliver lavet bål og bagt pandekager, når der er "Markdag". SFO og klub er integreret med skolen, så der er ikke nogen, der skal færdes på egen hånd i trafikken.
Kort og godt: Knudsøskolen er unik og et offentlig alternativ til den store skole (Mølleskolen). Jeg ser muligheden for "Det frie skolevalg" som værende et af plusserne ved at bo i en Venstre-kommune…….eller hvad ? Det er et privilegium at kunne vælge sådan skole til mine børn. TAK.
PS: Jeg håber, at der også om 100 år ligger en skole på bredden af Knudsø.

Publiceret 01 July 2008 03:00