Skanderborg Bryghus slår dørene op til Åbent Hus

Fødselsdage er en god undskyldning for at feste og Skanderborg Bryghus er ingen undtagelse. Kom med til åbent hus lørdag 29. april på Danmarksvej 17.

Artiklens øverste billede
Skanderborg Bryghus kan i dag producere fire millioner liter øl på årsbasis. Foto: Per Bille

Efter 100 år uden eget bryggeri fik Skanderborg i 2015 igen sit eget bryghus skabt af en række entusiastiske frivillige. Dorthe Kongstad Petersen, bryggeriets administrativ chef ser tilbage på de år, der er gået, siden syv øl-entusiaster begyndte at brygge øl til familiefester tilbage i 2015. 

Det udviklede sig med tiden til ideen om et nyt Skanderborg Bryghus båret af frivillighed og realiseret med salg af folkeaktier. I 2015 blev huset på Danmarksvej 17 købt, og de frivillige gik i gang med det enorme arbejde med at renovere huset. Senere samme år blev den første øl sat i produktion.

Vi sætter en ære i bæredygtighed. For at varme vores vand op får vi damp fra vores nabo Renosyd, mens restvarmen sendes retur til genboen Skanderborg-Hørning fjernvarmeanlæg.

Dorthe Kongstad Petersen, Skanderborg Bryghus

»Det første øl løb gennem hanerne i foråret 2017 – alt sammen produceret af frivillige hænder. I 2018 ansatte vi de første medarbejdere, vi overgik til 100 procent økologi, og vi byggede vores nye produktionshal, som på årsbasis kan producere fire millioner liter øl. Vi gik fra at levere lokalt til at levere til en stor del af detailhandlen i Danmark og producerer nu også for en del andre bryggerier på landsplan,« fortæller hun. 

Bæredygtighed spiller en stor rolle for bryghuset, understreger Dorthe Kongstad Petersen.

»Vi sætter en ære i bæredygtighed. For at varme vores vand op får vi damp fra vores nabo Renosyd, mens restvarmen sendes retur til genboen Skanderborg-Hørning fjernvarmeanlæg. Og vores restprodukter fra malten, også kaldet mask, afhentes af en lokal landmand til økologisk kvægfoder,« forklarer hun. 

I dag har Skanderborg Bryghus 17 fastansatte medarbejdere, der sammen med de mere end 100 engagerede frivillige sikrer friskbrygget øl til enhver lejlighed. 

bo

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.