Renosyds miljøarbejde ses efter i sømmene

Renosyd er blevet certificeret - igen - og lever dermed op til høje miljøstandarder

Artiklens øverste billede
Årlige kontrolbesøg i alle Renosyds afdelinger skal sikre, at Odder og Skanderborg kommunes fælles affaldsselskab fortsat lever op til kravene for miljøcertificering. Fra venstre Torben Paarup fra DNV.GL, Per Schultz Sundberg, miljøchef i Renosyd, og Caper Bæk Nielsen, leder for genbrugspladser og affaldscentre i Renosyd.

Renosyd vil være bedre, end lovgivningen kræver, når det gælder om at mindske de miljøbelastende stoffer fra aktiviteterne og skabe bedre udnyttelse af ressourcerne i affaldet. Som led i den målsætning har affaldsselskabet netop været igennem fire dages grundig kontrol for at blive recertificeret efter standarden ISO 14001 - den mest anerkendte internationale standard inden for miljøledelsessystemer. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

En repræsentant fra certificeringsfirmaet DNV.GL besøgte i fire dage samtlige afdelinger for at kontrollere, at Renosyd lever op til kravene for certificeret miljøledelse. Og ikke mindst, at der er sammenhæng mellem selskabets miljøpolitik og den måde, den udføres på i praksis.

Forebyggende indsats

Eksempelvis er det nedfældet i Renosyds miljøpolitik, at selskabet arbejder med forebyggende indsatser og minimering af affaldsmængder gennem dialog med kunder, der ad den vej bliver en aktiv del af miljøindsatsen.

"Vi vægter højt, at genbrugsvejlederne på pladsen får talt med så mange af kunderne som muligt hver dag. For jo flere, der får svar på deres tvivlsspørgsmål, des højere kan vi løfte vidensniveauet omkring korrekt sortering," siger Casper Bæk Nielsen, leder for genbrugspladser og affaldscentre.

Det er ikke obligatorisk at indføre et miljøledelsessystem, men Renosyd har alligevel siden 2003 valgt at være certificeret.

"Det er Renosyds strategi, at vi vil vise, at affald har en økonomisk eller miljømæssig værdi. Vi vælger derfor at få certificeret vores miljøindsats efter den international standard ISO14001, så vi har et bevis på vores gode miljøarbejde og derved kan fremstå med troværdighed i vores budskaber og samtidig sikre, at vi fortsat forbedrer os på miljøfronten," siger Per Schultz Sundberg, miljøchef i Renosyd.

-vik

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.