Ry-borger med i ny bog om karriereskift: Startede teologistudiet som 58-årig

"Det er ikke for sent" er titlen på bog, der sætter fokus på at skifte spor i sen alder.

Artiklens øverste billede
Når jeg kan klare springet, så er der mange andre, som kan, siger Kirsten Lund, Ry, som er eksempel i ny karrierebog. Pressefoto

Kirsten Lund fra Ry er et af omdrejningspunkterne i en ny bog, der sætter fokus på at skifte spor eller få tilpasset jobbet i en sen alder.

Bogen, som netop er udkommet på forlaget Frytle og har Bodil Pedersen, Lyngå, som forfatter, har titlen ”Det er ikke for sent”.

Når jeg kan klare det her spring, er der mange, som kan. Det er jeg sikker på. Har du noget, som du rigtigt gerne vil, for eksempel en ny uddannelse eller et nyt arbejde, er det en god idé at satse på det, tror jeg. Selvfølgelig er det et stort valg i forhold til økonomien, kollegagruppen, karrieren, identitet med mere. Men hvis du har brug for at gøre noget andet, kan det være en god investering i dit liv.

Kirsten Lund, Ry, i ny bog

Præst som 64-årig

Den beretter blandt andet historien om, at Kirsten Lund besluttede sig for at læse teologi i en alder af 58 år, og at hun ser frem til et job i folkekirken som 64-årig, hvor hun gerne vil spille en rolle i relation til andre mennesker og store begivenheder i deres liv. Det er også Kirsten Lund, som pryder bogens forside.

I bogen siger hun blandt andet:

»Når jeg kan klare det her spring, er der mange, som kan. Det er jeg sikker på. Har du noget, som du rigtigt gerne vil, for eksempel en ny uddannelse eller et nyt arbejde, er det en god idé at satse på det, tror jeg. Selvfølgelig er det et stort valg i forhold til økonomien, kollegagruppen, karrieren, identitet med mere. Men hvis du har brug for at gøre noget andet, kan det være en god investering i dit liv.«

Et nyt arbejdsliv

Bogen berører et spørgsmål, som mange kan nikke genkendende til, nemlig om det kan lade sig gøre at få et nyt arbejdsliv, når man har fejret sin 55- eller 60-års fødselsdag.

Det er budskabet i bogen, at det er ikke for sent at ændre sit arbejdsliv, og der er mange gode grunde til at følge dit hjerte og skabe et arbejdsliv, som giver mening for en selv. Man skal ikke bare lade sig nøjes og lade tiden gå og glæde sig til pensionen.

»Du må handle og prøve at skabe gode rammer for dit arbejdsliv,« lyder det i en pressemeddelelse.

Kirsten Lund, Ry, begyndte på teologistudiet som 58-årig., og nu bliver hun brugt som eksempel i ny bog. Pressefoto

Tigerspring i sen alder

I bogen møder læseren ti mennesker, som har taget tigerspring i en moden alder. Det er foruden Kirsten Lund fra Ry revisoren, som blev blomsterbonde og dekoratør, bankmanden, som blev lagermedarbejder, butiksbestyreren, som blev taxichauffør og kommunikationschefen, som blev vikar i folkeskolen.

De har alle taget store beslutninger og haft modet til at forandre deres arbejdsliv, så det giver mening for dem. Flere af dem har mistet deres job og har fundet over i en anden branche. I dag kribler arbejdslysten i dem.

»Mindre spring kan også gøre det og være det rigtige for dig. Måske skal du bare have ændret dine arbejdsfunktioner, nedsat tid eller have orlov. Et godt liv handler ikke om et vellønnet job, men om at sammensætte din tilværelse på en måde, som passer til dig, der hvor du er i livet,« hedder det.

Bogen indeholder også guiden Syv skridt på vejen til et nyt arbejdsliv, som du kan bruge til at reflektere over din egen situation og finde en ny vej i arbejdslivet.

ear

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.