Forfatterworkshop for ordblinde børn

Børn med læse- og skrivevanskeligheder skal skabe historier til andre børn. Det sker til et arrangement på Hørning bibliotek.

Artiklens øverste billede
Ordblinde børn kan lige så godt fortælle historier som dem, der har lettere ved at læse og skrive. Det sætter arrangement på Hørning Bibliotek fokus på. Arkivfoto

Børns fortællinger skal også være en del af den børnelitteratur, som biblioteket formidler, mener Skanderborg Kommunes Biblioteker.

Derfor kan børn i alderen 10-13 år, som er enten ordblinde eller har læse- og skrivevanskeligheder, deltage i en workshop på Hørning Bibliotek den første uge i sommerferien, fremgår det af en pressemeddelelse.

Her skal de sammen med børnebogsforfatteren Majken Fosgerau Salomonsen finde på en historie. Workshoppen har titlen ”Grubleriet”, og formålet er blandt andet at sikre, at børns stemmer får en plads i den danske børnelitteratur.

»Det er ikke vigtigt om børnene er gode til at læse eller stave, det som er i fokus er børnenes fantasi, forestillingsevner og lysten til at skabe både uhyggelige, skøre og sjove fortællinger til andre børn

Louise Marie Schmid, børnebibliotikar på Hørning bibliotek

Leg det frem

Ordblinde børn kan lige så godt fortælle historier som dem, der har lettere ved at læse og skrive. Det sætter arrangement på Hørning Bibliotek fokus på. Pressefoto

Workshoppen er en ud af en række workshops hvor børn har arbejdet sammen med professionelle forfattere om at skabe historier. Denne gang er det børn, der har svært ved at læse og skrive, som får mulighed for at udfolde sig. De skal være med til at skabe fortællinger til andre børn og kommer til at lave en masse aktiviteter, hvor fokus er på at lytte, snakke og lege sig frem til en historie.

»Det er ikke vigtigt om børnene er gode til at læse eller stave, det som er i fokus er børnenes fantasi, forestillingsevner og lysten til at skabe både uhyggelige, skøre og sjove fortællinger til andre børn,« siger børnebibliotekar Louise Marie Schmid.

Historien bliver en del af en bog eller en lydfortælling, som Majken Fosgerau Salomonsen efterfølgende arbejder videre med. Til august præsenteres det færdige arbejde på Hørning Bibliotek.

Del af projekt

Børnene kommer til at være under kyndig vejledning, da de skal arbejde sammen med Majken Fosgerau Salomonsen, som har skrevet og udgivet børnebogs-serien Trine Loppelil Sørøverhjerte på Gyldendal. Hun er særligt udvalgt til at guide børnene, da hun allerede har stor erfaring med at lave samskabende projekter, workshops og historiefortællinger sammen med børn.

Workshoppen er et led i et stort toårigt projekt, ”Små stemmer – store fortællinger”, der er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen. Der bliver holdt i alt 15 workshops i det meste af Østjylland, hvor professionelle forfattere arbejder sammen med børn.

Bibliotekets leder for innovation Anne Mette Høncke fortæller, at et af formålene med projektet er at sætte fokus på børnenes egne fortællinger, en genre der ikke er så udbredt i den allerede eksisterende litteratur til børn.

»Derudover håber vi selvfølgelig også at projektet kan være med til at styrke børnenes læselyst og give børnene en oplevelse af medejerskab og indflydelse på børnelitteraturen,« udtaler hun.

I projektet deltager Skanderborg Bibliotekerne, Silkeborg Bibliotekerne og Århus Bibliotekerne. Derudover medvirker et hold af forskere fra Center for Børns Litteratur og Medier, eReolenGo, Dansk Forfatterforening, Manuskriptskolen for børnefiktion og FilmX Midtjylland.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Skanderborg direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Uge-Bladets nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Uge-Bladet på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.