Hurra for gode naboer - Højvangen fejrer fællesskabet

Efter to års corona-nedlukning er Højvangen igen klar til at fejre det gode naboskab.

Artiklens øverste billede
Sommerfesten handler først og fremmest om at dyrke fællesskabet og mødes med sine gode naboer til en hyggelig dag. Foto: Peter Gregersen

Efter to år uden Sommerfest i Højvangen, trækker kvarteret i festtøjet igen. Det sker på lørdag 28. maj på NFS. Grundtvigs Vej i og omkring beboerhuset. Sommerfesten i Højvangen hylder fællesskab og det gode naboskab, og det gælder både indadtil og udadtil i området. Det betyder, at alle er inviteret med til festen – uanset hvor man bor, og hvem man er.

Det er faktisk rørende at opleve, hvor stor en betydning Sommerfesten og det at være en del af holdet omkring den har for mange mennesker her. Nogle mennesker kan ikke være med til selve festen, men så bidrager de på anden vis – som for eksempel ved at bage kage.

Katja Bach Dam, medlem af festens styregruppe og frivilligkoordinator

Og meget tyder på, at festen har været savnet blandt beboere i området. I hvert fald er lysten til at hjælpe til meget stor.

»Vi har omkring 100 frivillige beboere med til at hjælpe med festen, og de har været gode til at melde sig til opgaverne,« siger Katja Bach Dam, der er medlem af festens styregruppe og frivilligkoordinator.

»Det er faktisk rørende at opleve, hvor stor en betydning Sommerfesten og det at være en del af holdet omkring den har for mange mennesker her. Nogle mennesker kan ikke være med til selve festen, men så bidrager de på anden vis – som for eksempel ved at bage kage,« tilføjer hun.

Brandvæsenet kigger forbi med den en brandbil og tilbyder de modige en tur op med den store brandstige. Pressefoto

Hurra for gode naboer

Før corona-aflysningerne var der bygget en masse traditioner op omkring bydelsfesten. Nogle af dem har overlevet – og det gælder blandt andet gratis kaffe og rundstykker fra kl. 9 og besøg af lokale Railroad, der giver den gas fra kl 16.

Scenen er i år flyttet ind i selve beboerhuset, og herfra lyder tonerne fra først Skanderborg Drengekor og derefter SFO Koret ved Peter Eggert om formiddagen. Klokken 14 går også den lokale bluessanger Frederik Tygesen på, og om aftenen spiller DJ Danefeldt op til dans.

Fra kl. 10 kan man tage på togtur rundt i kvarteret med gadetoget Futti, hoppe i hoppeborg og prøve lykken i fiskedammen.

»Blandt gode naboer i kvarteret er Børnehaven Regnbuen, og vi er glade for, at personalet herfra stiller op med ansigtsmaling, bål og snobrød, som altid er et hit. Vores naboskab med kirken har været stærkt i mange år, og derfor glæder vi os også over, at den nye sognepræst, Marie Thybo Andersen, har tid til at komme og drikke morgenkaffe med os,« fortæller Katja Bach Dam.

I selve det almene boligområde er der mange aktive grupper både under afdelingsbestyrelserne og som selvstændige foreninger. Det gælder for eksempel Åndehullet, der er en klub for områdets børn og unge drevet af frivillige. Til sommerfesten står de for at bage pandekager.

Bydelsmødrene, der er kvinder med minoritetsbaggrund, som er uddannet til at hjælpe andre kvinder, vil fra deres bod byde på smagsprøver på mad fra deres mange forskellige hjemlande. Integrationsrådet vil også være til stede med en bod, og derudover kan man være heldig at finde et loppefund i de private loppeboder. Man kan også prøve sit held i tombolaen og vinde en præmie fra gavmilde sponsorer i byen.

Ingen Sommerfest uden hoppeborg. I år er der flere tilbud om bevægelse, blandt andet en hip hop workshop, undervisninge i linedance, qi gong og en fodbold-turnering med tre-mands hold. Pressefoto

Motion og mad

I år byder Sommerfesten også på mulighed for at bevæge sig på forskellige måder. Fra kl. 10.15-11 vil der være undervisning i linedance med Anita fra CM Linedance i Ry, og fra kl. 11.15 vil Margit Andersson stå for qi gong-inspireret bevægelse i teltet.

Fra. kl. 11 sætter Tommy Iversen gang i en fodboldturnering med tre-mands hold - her er tilmelding nødvendig på forhånd til tlf. 4242 9415.

Fra kl. 13-15 kommer Simone Fischer og laver en hip hop workshop, som måske sluttes af med en lille opvisning. Et sikkert hit år efter år er besøget af brandvæsenet, der kigger forbi med den store stigevogn, og giver store og små en tur, som tør, en tur med op i brandstigen.

Mad og drikke skal ikke mangle, og her står friske frivillige fra Højvangen klar i grillen, i baren og caféen med fadøl fra Skanderborg Bryghus, frikadeller, pølser, hjemmebagt kage, slush ice og popcorn mm. På dagen vil Anders Kudsk fra Aframe Films være til stede. Han er i gang med at producere en film om boligområdet, og man er velkommen til at finde ham på pladsen, hvis man vil har noget på hjerte, som man gerne vil sige til kameraet.

Sommerfesten i Højvangen finansieres af Afd. 17, Skanderborg Andelsboligforening, Midtjysk Boligselskab og helhedsplanen ’Fælles om Højvangen’. Derudover støtter Smukfest op om festen ved at udlåne grej.

»Vi håber, at en masse mennesker har lyst til at kigge herop, få en snak med den, du lige møder og måske også gå en tur rundt i det nyligt renoverede boligområde.«

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.